Elszakadt a cérna: Szijjártó Péter leckét adott az EU-nak demokráciából (+videó)

Magyarország „nemhogy túlélte a válságokat, de rendkívül sikeres is” – mondta Szijjártó Péter.

Az Európai Unió kudarcot vallott az elmúlt időszak három fő kihívásának kezelésében, amelyért egyértelműen a liberális mainstream minden területet leuraló jelenléte okolható – rögzítette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjában.

„Az európai stratégia megbukott az ukrajnai háború, az illegális migráció és a gazdasági nehézségek kezelésében is”

– mondta, megjegyezve, „a liberális fősodor abszolút lehetetlenné teszi a racionális, alapos tiszteleten alapuló viták lefolytatását bármelyik területen”.

„Ha azt mondjuk, hogy Ukrajnában a fegyverszállítások helyett jobb lenne békét teremteni, megkapjuk, hogy orosz kémek, Putyin személyes jóbarátai, vagy a Kreml propagandistái vagyunk. Ha azt mondjuk, az egytelen módja, hogy külföldiek az ország területére lépjenek az a legális mód, akkor közel állunk hozzá hogy fasiszták legyünk vagy emberiség-ellenesek”

– magyarázta.

Szijjártó Péter véleménye Európáról

Szijjártó Péter szerint „Európa válságba kormányozta magát”, mert a liberális mainstream véleményhegemóniát akar létrehozni. Ők tekintik magukat az egyetlen progresszív és demokratikus ideológiának a politikában, és aki nem áll készen arra, hogy összefogjon velük és liberális értéket képviseljen, azt autokratának, demokráciaellenesnek bélyegzik, noha a liberális mainstream a legkevésbé toleráns ideológia, amely Európában az elmúlt évtizedekben uralkodott – fejtegette, elpanaszolva: nem tolerálják az alternatív véleményeket, nem állnak készen arra, hogy elfogadják a nem liberális álláspontokat, „azokat nem tekintik európainak”.

„A mi értelmezésünk szerint nem csak liberális demokrácia létezik, a demokrácia az demokrácia és pont, nem kell elé jelző”

– mondta, ugyanakkor mégis megjegyezte, hogy az „illiberális” jelzőt azért használja a magyar kormány, hogy jelezze, nem a liberális párt kormányoz, és

egy politikai rendszer lehet demokrácia akkor is, „ha konzervatív, keresztény és hazafias”.

„Európában a kereszténydemokrata hazafias pártokra populistaként tekintenek, miután a liberális fősodor leuralja a médiát az ngo-k és a civil szervezetek világát”

– folytatta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Szijjártó Péter megint kioktatta az EU-t

Azt mondta, a legtöbb kormány az EU-ban kevés többséggel, koalícióban vagy kisebbségben kormányoz, „így könnyű a liberális mainstreamnek nyomást gyakorolni”. Megjegyezte, szerinte ő azon kevesek egyike az európai külügyminiszterek közül, aki kimondhatja, amit gondol,

köszönhetően a stabil magyarországi politikai rendszernek (!),

ami miatt sem a média sem az ngo-k nem avatkozhatnak be a kormány működésébe.

Kitért rá, hogy Magyarországon „a média igen sokszínű”, nagyrészt a fele támogatja azt, amit a kormány tesz, a másik fele pedig gyűlöli.

„A szankciók nem érték el a céljukat”

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: „ez a sokszínűség” a jelenlegi európai megítélés szerint azért számíthat médiadiktatúrának, mert a liberális fősodor nem rendelkezik a média 99,9 százalékával, ami az elvárás ma Európában – vélekedett a miniszter.

Az ukrajnai háborút megemlítve azt mondta, hogy „az uniós stratégia és szankciók nem érték el céljukat”, Magyarország ezért – különös tekintettel az Ukrajnában élő magyar közösségre – a béketárgyalások megkezdését sürgeti – hangoztatta.

Azt is mondta, a bevándorlás kérdésében Magyarország álláspontja változatlan.

„Fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy

mi dönthessük el, kit engedünk be a határainkon, kivel kívánunk együtt élni,

semmiféle külső erő ezt nem döntheti el helyettünk”

– fogalmazott.

Ismertette: Magyarország tavalyelőtt 275 ezer, tavaly 200 ezer illegális migránst tartóztatott fel, ezért a stratégián nem változtat, marad a kerítés és a szigorú ellenőrzés. Az ettől eltérő megítélésnek látszanak a káros következményei Európa nyugati felén. Megemlítette a párhuzamos társadalmakat és a modern kori antiszemitizmus megjelenését is.

A gazdasági kihívásokat említve Szijjártó Péter úgy vélte, hogy míg „az EU veszít versenyképességéből” és a globális GDP-részesedésben a harmadik helyre csúszott a másodikról Kína után,

Magyarország „nemhogy túlélte a válságokat, de rendkívül sikeres is” (!).

„Mindez a magyar emberek bölcs döntésének köszönhető, amely alapján az elmúlt négy választást megnyertük”

– jelentette ki, hozzátéve, „ez jelenti a demokráciát” (!), és a politikai stabilitás képezi az erős alapját „az ország sikereinek„.

Arról is beszélt, hogy a 2022-es választásokon több 10 millió dollárt fektettek be külföldről, hogy összefogásra bírják az ellenzéki pártokat. A kormány elleni támogatást az Egyesült Államokból, Soros György hálózatából koordinálták. Mégpedig olyan szervezetek, amelyek nem állnak túl távol a mostani amerikai kormánytól.

„Magyarország jövőképe, hogy ne legyen háború, ne legyen migráció, ne legyen gender. Békét akarunk Ukrajnában, nem vagyunk hajlandóak az illegális migránsok befogadására, a társadalom pedig a családra alapul: anya, apa, gyerek

– magyarázta, megjegyezve: a békéhez és a javuló amerikai kapcsolatokhoz szerinte Donald Trump a megoldás.

Videó:

(MTI / Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek