Mi a csudát művel Szijjártó ezzel a ped0filmentegetővel? Itt az újabb botrány

Szijjártó Péter ajándékot vitt egy bíborosnak.

Mint ismert, Novák Katalin hatalmas felháborodást okozott azzal, hogy tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki tudott az intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rábízott gyermekek molesztálásáról. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mindeközben ped0filmentegető pappal kvaterkázott.

Pénteken az Országos Közös Akarat tüntetést szervez a fővárosban, a Demokratikus Koalíció pedig a ped0filellenes törvénycsomagjának benyújtása közben gyűjteni kezdte az aláírásokat. Immár több mint 30 ezer ember jelezte, hogy a köztársasági elnök lemondását követeli.

Orbán Viktor a minap bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez a ped0filbotrány miatt. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője a kormányfő bejelentésével összefüggésben hangsúlyozta:

„Orbán mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell!”

Mit tesz eközben Szijjártó Péter?

Mindeközben a külgazdasági és külügyminiszter legújabb Facebook-videójában Timothy Dolan bíborosnak nyújtotta át ajándékát; egy órát, amely része a világörökségnek. A bíboros megkérdezte a külgazdasági és külügyminisztert, hogy a meglepetés az Európai Unióból való?

Szijjártó rávágta:

„Nem, Magyarországról…”

A bíboros erre nevetve háton veregette a tárcavezetőt. Szijjártó közben javította a kijelentését, miszerint az EU-ból, de elsősorban Magyarországról.

Dolan bíborosról mellesleg 2012-ben derült ki, hogy korábban Milwaukee-ban az egyházmegye vezetőjeként jóváhagyta, hogy a ped0filíla gyanújába keveredett papok 20 ezer dolláros „lelépési pénzt” kapjanak, miután távozniuk kellett az egyházból – részletezte az mfor.hu.

Mutatunk egy másik videót Szijjártó Péter közösségi oldaláról:

Valódi Hírek