Végképp elege lett Németországnak a huzavonából: Kőkemény üzenetet küldtek Orbánnak

Orbán Viktor gyorsan kell, hogy cselekedjen.

Németországnak is elege lett a magyar miniszterelnök halogatásából. A Politico friss értesülései szerint Olaf Scholzék sürgetik a magyar kormányfőt, hogy Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációja minél előbb történjen meg.

Mint ismert, Magyarország maradt az utolsó a jóváhagyással összefüggésben. A fideszes politikusok ugyanakkor vonakodnak rábólintani az északi ország csatlakozására, ott ugyanis megkérdőjelezték a magyar demokrácia helyzetét, ez pedig fájó pont a kormánypártiaknak.

A magyar emberek többsége azonban áldását adná Svédország NATO-tagságára. Egy közvélemény-kutatás szerint sokan egyáltalán nem látják hasznát a halogatásnak, ráadásul Orbánék korábban azt ígérték, hogy nem lesznek sereghajtók az ügyben.

Németország szerint Orbán Viktornak és a kormánynak bele kell húznia

A Politico friss értesülései szerint Németország kész nyomást gyakorolni az Orbán-kormányra. Egy magas rangú német tisztviselő szerint a szövetség iránti lojalitás, valamint általánosságban az Európai Unió tagállamai közötti barátság kérdése ez. A ratifikációnak nagyon gyorsan meg kell történnie – fűzte hozzá.

Hétfőn mellesleg rendkívüli ülést tartottak a Parlamentben ellenzéki javaslatra. Orbán Viktor és emberei azonban Sopronbánfalvára utaztak még vasárnap, hogy háromnapos kormányülés keretében vitassák meg a hazánkat érintő kérdéseket.

A parlamenti ülés és minden bizonnyal a kormányülés témája is átterelődött Novák Katalin botrányos döntésére. A köztársasági elnök tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott arról, hogy az intézményvezető molesztálta a rá bízott gyermekeket.

Kapcsolódó cikkek:

Mi ütött Kocsis Mátéba? Kemény üzenetet küldött a NATO-csatlakozásra váró svédeknek

Figyelmeztették a miniszterelnököt: Az Egyesült Államok nem nézi jó szemmel Orbán Viktor ámokfutását

Valódi Hírek