Fotóval: Szijjártó Péter csavart egy méreteset a kihelyezett kormányülés napirendjén

Nem biztos, hogy mindenki csatlakozik Szijjártó Péter mellé.

Kormányülés, nulladik napirendi pont: soproni kör TV-toronnyal megspékelve 🏃🏼”

– írta Szijjártó Péter hétfő reggel a Facebookon.

Orbán Viktorék háromnapos kormányülést tartanak Sopronbánfalván. A kormányfő vasárnap esti posztja szerint emberei már a hétvégén vidékre utaztak. Mint írta:

„Meló az van.”

Ez történik Szijjártó Péter és a kormány távollétében

Mint írtuk, rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról az MSZP. Az indítványhoz a demokratikus ellenzék összes parlamenti pártja, így a DK, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd is csatlakozott.

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a tanácskozás délután 1 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ: Kínos történetet osztott meg Orbán Viktor

Orbán Viktor január végén magyarországi látogatásra hívta meg Ulf Kristersson svéd miniszterelnököt. A két politikus a múlt heti brüsszeli uniós csúcstalálkozón is egyeztetett, ám Kristersson előre jelezte, hogy a találkozón nem lesz szó a NATO-ról.

A Fidesz-frakció korábban megosztotta: nem vesznek részt a rendkívüli parlamenti ülésen, mert a zárószavazással megvárnák a két miniszterelnök találkozóját.

Orbán Viktorék régóta halogatják az északi ország NATO-csatlakozásának ratifikációját. A kormánypárti politikusokat többek között az is zavarja, hogy Svédországban megkérdőjelezték a magyar demokrácia helyzetét.

Valódi Hírek