Mi ütött Kocsis Mátéba? Kemény üzenetet küldött a NATO-csatlakozásra váró svédeknek

Kocsis Máté nem enged a negyvennyolcból.

„Ha a svédeknek fontos a csatlakozás, akkor idejönnek, ahogy Törökországba is elmentek”

– fogalmazott Kocsis Máté hétfőn a Facebookon.

A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy az álláspontjuk világos, a rendes parlamenti ülésszak elején sor kerülhet az északi ország NATO-csatlakozásának ratifikációjára. Ehhez szükséges ugyanakkor a két miniszterelnök találkozója – tette hozzá.

Mint ismert, Orbán Viktorék hosszú ideje halogatják a svéd-csatlakozás ratifikációját. A kormányfő nemrég meghívta Ulf Kristerssont Budapestre, ám a múlt heti uniós csúcson is összefutottak. A svéd kormányfő előre közölte: Brüsszelben nem esik szó a NATO-csatlakozásról.

Rendkívüli parlamenti ülést tartanak

Eközben rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról az MSZP. Az indítványhoz a demokratikus ellenzék összes parlamenti pártja, így a DK, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd is csatlakozott.

Kocsis Máté

Kocsis Máté szerint a svédeknek el kell jönniük Magyarországra

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a tanácskozás délután 1 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődött.

A Fidesz-frakció korábban megosztotta: nem vesznek részt a rendkívüli parlamenti ülésen, mert a zárószavazással megvárnák a két miniszterelnök találkozóját.

Kapcsolódó cikk:

Novák Katalin lemondását követelik a parlamentben az ellenzéki képviselők

Valódi Hírek