Valamit nagyon benéztek Orbánék: Rossz hírt kapott a miniszterelnök

Szinte senki sem érti, mire jó a folytonos halogatás Svédország NATO-csatlakozása kapcsán.

Mint ismert, a kormány hosszú ideje halogatja Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálását. Orbán Viktor embereit többek között szíven találta, hogy az északi országban megkérdőjelezték a magyar demokrácia helyzetét.

Azóta már sok idő eltelt, elhangzottak meghívások, a fideszesek szerint a svédeknek házhoz kellene jönniük a kormány áldásáért.

A minap rendkívüli parlamenti ülést is tartottak az ügy miatt a demokratikus ellenzék kezdeményezésére, de a kormánypártiak Sopronbánfalván csődültek össze vasárnap, hogy kihelyezett kormányülés keretében tárgyaljanak az országot érintő kérdésekről.

Mit gondolnak a magyarok Svédország NATO-csatlakozásáról?

Időközben közvélemény-kutatás során kérdezték a lakosságot a svéd NATO-csatlakozásról. Végül a válaszadók mindössze 5 százaléka vélekedett úgy, hogy Magyarországnak hasznos a balti ország csatlakozásának halogatása.

Orbán Viktor sötét öltönyben magenta nyakkendővel tátott szájjal beszél a mikrofonba

Orbán Viktor és kormánya folyamatosan lebegteti Svédország NATO-csatlakozásának témáját

Az Opinio Institute reprezentatív felméréséből továbbá az is kiolvasható, hogy

a megkérdezettek 42 százaléka szerint hibás döntés az északi ország csatlakozásának halogatása, a ratifikálás késleltetése.

A skandináv állam NATO-tagságát a válaszadók 7 százaléka ellenzi, 41 százaléka, azaz több mint a harmada feltétel nélkül, 24 százaléka pedig bizonyos feltételekkel támogatja azt.

(via hvg.hu/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikkek:

Nemzetközi botrány lett Orbánék felszívódásából: Súlyos üzenetet kaptak a fideszesek a parlamenti munka blokkolása miatt

Most érkezett: Kemény üzenetet küldött a svéd miniszterelnök Orbánnak

Valódi Hírek