Megrázó hírek érkeztek a Nemzeti Színház megsérült színészéről

Az üggyel kapcsolatban semmilyen tájékoztatást nem adnak.

Közel 3 hónapja történt, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó 3 métert zuhantak a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásán. A vizsgálat és a nyomozás azóta is tart, viszont amíg nincs eredmény, addig a kártérítést sem utalják a színészeknek – értesült a Blikk.

Mint korábban megírtuk, a Nemzeti Színházban félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült, kórházba kellett szállítani őket. Később kiderült, a sérülések miatt műtétre volt szükségük.

KAPCSOLÓDÓ: Először nyilatkozott a súlyos baleset után a Nemzeti Színház művésze

A sérült színészek egyelőre dolgozni nem tudnak, várhatóan az idei évadban egyikük sem tér már vissza a színházba. Mindez pedig komoly anyagi nehézségeket jelent nekik, ráadásul még mindig nem kapták meg a kártérítést. A színészek alapfizetésükből és tartalékaikból élnek, illetve családjuk is támogatja őket anyagilag.

Horváth Lajos Ottó aggódik a sérült keze miatt

„Ottó egyáltalán nem akar a történtekről beszélni. Továbbra is lelkiismeret-furdalással küzd, illetve aggódik a sérült keze miatt, hogy valaha tudja-e még használni.

Sajnos, nem úgy gyógyul, ahogyan azt várták”

– mondta a Blikknek egy színházi bennfentes, aki úgy tudja, Szász Júlia idővel majd nyilatkozna a balesetről, ám erre még nem képes, mert rendkívül megviselték a történtek. Elmondta, különösen a kórházban töltött időszak volt számára megrázó.

„Még mindig tart a vizsgálat, és hiába érdeklődnek a társulati tagok, Ottó vagy Júlia,

senkinek nem adnak ki semmilyen információt az ügy állásáról,

pedig lassan három hónap telt el a baleset óta. Ameddig nem jutnak eredményre, sajnos, a két színész semmilyen kártérítést nem kap és dolgozni sem nagyon tudnak. Az alapfizetésükből, valamint a tartalékaikból élnek, illetve a családjuk is segít nekik anyagilag, hiszen a kezelések egy része, amikre járniuk kell a sérüléseik miatt, pénzbe kerül”

– részletezte az egyik kollégájuk.

Kapcsolódó:

„Véresen fekszenek a színészeid!” — Irgalmatlan osztást kapott a pofátlan Vidnyánszky

Váratlan fordulat: Súlyos döntést hozott Vidnyánszky Attila a Nemzetiben történt baleset után

Videóval: Megtörte a csendet Vidnyánszky Attila a Nemzetiben történt baleset után, és máris furcsákat mondott

Szomorú következménye lehet a Nemzetiben történt balesetnek, kettétörhet egy nagyívű karriert

Aggasztó: Nincs jól a Nemzeti Színházban súlyos balesetet szenvedett színésznő

Valódi Hírek