„Véresen fekszenek a színészeid!” — Irgalmatlan osztást kapott a pofátlan Vidnyánszky

Neves színész rakta helyre.

Nagy Ervin színész volt ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége, ahol a Nemzeti Színházban történt súlyos baleset is szóba került.

Nagy Ervin az interjúban emlékeztetett rá, hogy amikor novemberben két színész lezuhant a díszletről, a budapesti színházigazgatók diszkréten viselkedtek, nem firtatták Vidnyánszky Attila vezérigazgató felelősségét.

„Mindenki szolidáris volt, senki nem kezdett ugrálni, és nem kiáltott bitófáért, hanem csendben voltak, mert érezték, hogy a történteknek az emberi súlya is borzalmasan nagy. És nagyon nehéz lehet vezetőként végignézni, hogy véresen fekszenek a színészeid a lábaid előtt. És senki nem állt bele”.

Nem sokkal ezt követően viszont Vidnyánszky Attila viszont páros lábbal szállt bele Máté Gáborba, amikor úgy nyilatkozott, hogy “nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményt ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak”.

Nagy Ervin Vidnyánszkynak az ezzel kapcsolatos megszólalását minősíthetetlennek tartja.

Amikor pedig Vidnyánszky a Nemzetiben történt baleset kapcsán azt mondta, hogy

“a színház veszélyes üzem, a színészeknek pedig meg kell tanulniuk egy-egy díszletet használni”,

azzal Nagy Ervin szerint az igazgató elárulta a színészét, aki akár meg is halhatott volna.

“Deformálódott a jelleme”

– fogalmazott Vidnyánszkyról Nagy Ervin.

“Hogy tudja a politika így deformálni a lelkedet, hogy kitalálod, hogy tulajdonképpen a színész volt az óvatlan? Ez vicckifli, már bocsánat”

– tette hozzá.

Nagy Ervin szerint, még ha az igazgató vissza is vonja a lemondását, legalább “nem tolja rá a színészekre”. Hozzátette, hogy ezzel még nincs vége az ügynek, hiszen még lesz egy munkaügyi per, még a rendőrségi nyomozás sem zárult le.

Mint arról beszámoltunk: a baleset után Vidnyánszky lemondott, ám a napokban visszavonta lemondását, amit Csák János miniszter el is fogadott.

A Nagy Ervinnel készített interjút itt nézheted meg:

Valódi Hírek