Először nyilatkozott a súlyos baleset után a Nemzeti Színház művésze

Horváth Lajos Ottó életében minden megváltozott.

Horváth Lajos Ottó a Nemzeti Színházban tavaly történt balesete óta először nyilatkozott.

„A körülményekhez képest jól vagyok”

– mondta el az index.hu-nak.

Horváth kéz- és lábsérülést szenvedett, a felépülési idő hosszú, minimum fél év gyógykezelésre számíthat, de az sem kizárt, hogy egy évekig járhat orvosról orvosra. Jelenleg a kezelések töltik ki a mindennapjait.

KAPCSOLÓDÓ: Súlyos vonatbaleset történt Tokodnál

„Mindenféle komplex kezelést kapok, amit csak meg tudnak tenni a sérült részek, sebek és egyebek kezelésére”

– fejtette ki.

„Valószínű, hogy most huzamosabb ideig nem fogok tudni visszatérni

olyan formán, hogy úgy tudjam ellátni a munkát, ahogy azt szeretném. Akár abban a tekintetben, hogy ne csorbuljon a színházi játék, akár abban, hogy erre tudjak koncentrálni”

– tette hozzá az Index.hu-nak. Jelenleg ugyanis minden gondolatát az foglalja le, hogy vigyázzon a sérült végtagjaira, illetve felkeresse a következő szakorvost.

Mi történt Horváth Lajos Ottóval?

Beszámoltunk arról, hogy közel 3 hónapja Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó 3 métert zuhantak a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásán. A vizsgálat és a nyomozás azóta is tart, azonban amíg nincs eredmény, addig a kártérítést sem utalják a színészeknek.

Mint korábban megírtuk, a Nemzeti Színházban félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész súlyosan megsérült, kórházba kellett szállítani őket. Később kiderült, a sérülések miatt műtétre volt szükségük.

A sérült művészek egyelőre nem tudnak dolgozni, az idei évadban várhatóan egyikük sem tér már vissza a színházba. Mindez pedig komoly anyagi nehézségeket jelent nekik, ráadásul még mindig nem kapták meg a kártérítést.

A színészek alapfizetésükből és tartalékaikból élnek, illetve családjuk is támogatja őket anyagilag.

Valódi Hírek