Szomorú következménye lehet a Nemzetiben történt balesetnek, kettétörhet egy nagyívű karriert

Maradandóak sérüléseket okozott a zuhanás.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy hónappal ezelőtt félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült, kórházba kellett szállítani őket. Később kiderült,

a sérülések miatt műtétre volt szükségük.

Egyes értesülések szerint a két művész négy métert zuhant hátrafele a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről. Időközben a BRFK is nyomozni kezdett, de a friss információk szerint

eddig nincs gyanúsítottja az ügynek.

A Blikk most arról ír, hogy Horváth Lajos Ottó keze azóta is gipszben van. Úgy tűnik, maradandó károsodást szenvedett, ami kihathat a pályafutására.

Talán sosem tudja majd úgy használni a kezét a 60 éves színész, mint azelőtt.

A lap információi szerint az esésnél beletenyerelt egy reflektorba, amelynek a szilánkjai a csontjáig hatoltak, érintve az inakat, izmokat és ízületeket. Miután a két sérültet azonnal mentővel szállították a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, Horváth Lajos Ottó kezét péntek estétől szombat reggeli operálták az orvosok.

„Ha így alakulna, az előadásokat hozzá igazítva át kell alakítani, vagy lecserélni őt másra. Nagyon tart attól, hogy a baleset miatt nem viheti tovább a jelenlegi előadásait, és csak kisebb szerepeket kap a jövőben, vagy – ne adj isten – még olyanokat sem. Ugyanez a félelme a filmezéssel kapcsolatban is”

– mondta el a lapnak az egyik kolléga.

Szerencsére már volt egy kisebb munkája a napokban, ami jót tett neki.

„A Most vagy soha! című, készülő magyar történelmi kalandfilmben forgatott korábban, és annak vették fel nemrég az utószinkronját. Lajos is ott volt, és a történtek ellenére profin elvégezte a munkáját, élvezte, hogy újra dolgozhat. Szerencsére a kezén kívül minden egyéb sérülése rendbe jött már, de látszik, hogy nagyon megviselték a történtek, nincs jól lelkileg”

– jelentette ki az egyik stábtag, arra utalva, hogy a művészt mentálisan is megviselte az eset, mert magát hibáztatja a történtekért.

A baleset után Vidnyánszky Attila, az intézmény vezérigazgatója lemondott a posztjáról, ám ezt Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter nem fogadta el. Mint közölte, megvárná a döntéssel a vizsgálatok lezárását.

Bár a NER egyik kulturális tartóoszlopának számító rendező felelőssége egyértelmű, sorra álltak ki Vidnyánszky mellett egymás sarkára taposva a kormánypárti holdudvar tagjai.

Valódi Hírek