Eljött a vég: Megszűnik Schobert Norbi cége

Elindult a felszámolás.

Elindították a felszámolási eljárást a Norbi Update termékeket tulajdonló Free Group Zrt. ellen. A felszámolási eljárás megkezdésére irányuló kérelmet tavaly június 29-én nyújtották be, míg az eljárás hivatalosan 2024. január 18-án, azaz csütörtökön indult meg. Akiknek követelésük van a céggel szemben, azoknak 40 napjuk van benyújtani az igényeiket a megjelölt felszámolónak – áll a blikk.hu-hoz eljutott végzésben.

A felszámolási eljárás akkor következik be, amikor egy cég nem tudja fizetni a tartozásait. Schobert cége ellen több felszámolási kérelmet is benyújtottak, ezek közül egynek biztosan, de nagy eséllyel többnek is helyt adott a bíróság – jelezte Tóth Levente, a Bank360 munkatársa a portálnak.

Jó ideje látszódtak a problémák, a korábbi székhelyváltozás, a névváltozás és az üzleti aktivitás csökkenése, szinte megszűnése is azt mutatta, hogy előbb-utóbb ennek a cégnek vége lesz. A kérdés az volt, hogy normál végelszámolással szűnik-e meg, amely során mindent rendeznek és bezárják a vállalkozást, ám nem így történt

– jelezte a szakértő.

Már korábban beszámoltunk a Schobert cége körüli problémákról. A Gazdasági Versenyhivatal nemrég komoly bírsággal sújtotta a céget. A 2022-es zárszámadásból az is kiderült, hogy a cég bevétele jelentősen csökkent, ezzel egy időben tartozása azonban érdemben nőtt.

Valódi Hírek