Mi a fene történt? Elszakadt a cérna Kocsis Máténál, nagy pácba kerülhet a legutóbbi kijelentése miatt

Megdöbbentő stílusban reagált az elmúlt napok eseményeire.

Beszámoltunk arról, hogy bár hazánk 10 milliárd eurónyi uniós forrást kapott előfinanszírozásként, a továbbiakban egy centet sem lát addig, amíg az Orbán-kormány nem teljesíti az elé támasztott feltételeket.

A Magyarország számára feloldott brüsszeli pénzek körül azonban hatalmas vita bontakozott ki a közösség tagjai között. Többen jelezték, hogy a hazánkban nemrég elfogadott jogszabály jogállamiságra gyakorolt hatása még nem ismert, a pénzcsapok megnyitásával várni kellett volna.

Többek között Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő is jelezte, hogy a döntés hibás. A politikus pár napja az X-en közölte, hogy megtámadják a döntést, miszerint az Európai Bizottság rábólintott 10 milliárd eurónyi uniós forrás utalására Magyarország részére.

Freund bejelentése a jelek szerint felháborította Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, aki a Facebookon megdöbbentő stílusban reagált a történtekre:

„ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni.

Igen, náci tempó”.

A politikus ugyanakkor azzal már nem dicsekedett a követőinek, hogy az Orbán-kormánynak még számos területen kell reformokat végrehajtania a befagyasztott mintegy 20 milliárd euróért.

Többek között a sz*xuális kisebbséget érintő jogokkal, az akadémiai szabadsággal és a menedékjoggal összefüggő

aggályok miatt maradnak továbbra is zárva a pénzcsapok.

(Kocsis Máté/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2024/01/17/oltari-cirkuszt-rendezett-deutsch-tamas-az-eu-lepese-utan-bosszut-eskudott-orban-embere

Valódi Hírek