Oltári cirkuszt rendezett Deutsch Tamás az EU lépése után: Bosszút esküdött Orbán embere

Nem fogta vissza magát.

Az Európai Parlament azért támadja Magyarországot, mert nemet mond a migrációra, a „genderőrületre”, és mert továbbra is úgy gondolja, hogy Ukrajna ügyében azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség – fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője Strasbourgban szerdán.

Deutsch Tamás, az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi helyzete és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitáját követően magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta:

„Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a délelőtti EP-vita során világossá tette, a még mindig visszatartott, jog szerint Magyarországnak járó uniós összegek mindaddig befagyasztva maradnak, amíg Magyarország egyebek mellett a migráció kérdésében és a »genderideológiai őrület« elutasítását illetően nem változtat álláspontján.”

Ezt éveken keresztül letagadták, de most már a bizottság elnöke is kénytelen volt elismerni – magyarázta démonaival viaskodva a fideszes politikus.

A február elsejére összehívott rendkívüli uniós csúcsról elmondta: „Magyarország kész Ukrajna támogatására”, de azt szeretné, hogy az Ukrajnának nyújtani tervezett pénzügyi segítséget az uniós költségvetésen kívül adják. Magyarország nem szeretne közös hitelt felvenni, de készen áll arra, hogy a rá eső összeget a nemzeti költségvetésből biztosítsa Ukrajnának – mondta.

„Magyarország következetesen a béke pártján áll.

Bármekkora is a »háborúpárti kórus hangja«, a borzalmas ukrajnai háborúban azonnali tűzszünetre van szükség, ezt követően pedig a béketárgyalások megkezdésének”

– szólított fel Deutsch Tamás.

A politikus végezetül bejelentette: Gál Kinga fideszes EP-képviselővel közösen levélben fordul Roberta Metsola EP-elnökhöz és Tony Murphy uniós számvevőszéki elnökhöz, ugyanis – magyarázta – Petri Sarvamaa EP-képviselő „arra ragadtatta magát”, hogy a Fideszt és a magyar jobboldalt „lenácizza” egy nyilatkozatában.

„A levél aláírói a szükséges lépések megtételét kezdeményezik, és azt kérik: a címzettek vizsgálják meg, hogy a finn EP-képviselő nem vált-e méltatlanná munkájára”

– mondta Deutsch Tamás.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti EP-képviselője azt mondta, az EP baloldali részének „sikerült újabb mélységbe jutnia” azzal, hogy a csütörtöki szavazásra előterjesztetett szövegben azt javasolják: Magyarország szavazati jogát függessze fel az Európai Unió.

„Csak diktatúrákban van olyan, hogy vita helyett megpróbálják elhallgattatni azokat, akik más véleményen vannak”

– jegyezte meg Orbán Viktor embere.

Közölte továbbá: az EP többsége folyamatosan és egyre durvábban támadja, sőt zsarolja az Európai Bizottságot azért, mert a testület a Magyarországnak járó források mintegy egyharmadát felszabadította.

„Minden Magyarországnak járó eurócentet ki kell fizetni. Az ideológiai zsarolás elfogadhatatlan”

– tajtékzott Hidvéghi Balázs.

A júniusi európai parlamenti választások lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy „józanabb” és a „demokratikus alapelveket tiszteletben tartó” Európai Parlament kezdje meg munkáját a nyarat követően – hangoztatta a fideszes politikus.

(MTI)

Valódi Hírek