Érik a valódi fordulat? Fontos találkozója volt a halálos betegséggel küzdő Karsai Dánielnek

Posztban számolt be róla.

Mint ismert, Karsai Dániel ügyvédnél 2022-ben diagnosztizálták a gyógyíthatatlan, ALS nevű betegséget – ebben szenvedett Stephen Hawking nemzetközi hírű tudós is.

A kór hatására a korábban sportos életmódot folytatott jogász fizikai állapota napról napra romlik, jelenleg már kerekesszékkel tud csak közlekedni és a beszéd is nehezére esik. Mindeközben az elméje teljesen ép maradt.

Karsai azért küzd, hogy

méltóságteljesen véget érhessen az élete.

A tavalyi évét a passzív eutanázia melletti harcnak szentelte, hatalmas vihart kavarva ezzel a magyar közéletben. Decemberben a Momentum Mozgalommal közösen népszavazást is kezdeményeztek.

Karsai Dániel posztját változtatás nélkül közöljük az alábbiakban.

„POSZT MORTEM XXXIII. – Találkozó Novák Katalinnal

Ma kora délután öcsémmel látogatást tettünk a Sándor-palotában, ahol Novák Katalin köztársasági elnök asszony fogadott minket. A találkozót én kezdeményeztem, ezúton is köszönöm Novák Katalinnak, hogy nyitott volt rá.

A körülbelül egyórás beszélgetésre egy konkrét kéréssel érkeztem, hogy a köztársasági elnök asszony hogyan tudná segíteni az ügyünket. Abszolút nyitott hozzáállással találkoztunk. Novák Katalin csak annyit kért, hogy a stábjával alaposabban átgondolhassák a javaslatomat. A beszélgetést olyan két hét múlva folytatjuk.

Addig a konkrét javaslatot a köztársasági elnök asszony kérésére, hogy tényleg szakmai szempontból tudják átgondolni, nem tárom a nyilvánosság elé.

Annyit azért elmondok, nem abban kértem Novák Katalin segítségét, hogy esetleges életvégi döntésem meghozatala után segítsen a megfelelő infúzió beadásában. Komolyra visszafordítva a szót, minthogy valódi segítőkészséget tapasztaltam, ezt a kérést én viszonzásképpen teljesítem.

Tudom, hogy most természetszerűen találgatások fognak megindulni, de azt kérem tisztelettel mindenkitől, hogy még legyen egy kicsit türelemmel. A későbbiekben részletesen be fogok számolni mindenről. De az év tényleg jól és biztatóan indult.

Szép estét mindenkinek!”

– írta hétfőn késő este.

(Karsai Dániel/Facebook)

Valódi Hírek