Méretes turpisság bukott ki a béremelésekről: Rengeteg dolgozót érint az újabb csavar

A fizetésemelések körül folyamatosak az ellentmondások.

A pedagógusbérek körüli felfordulásról rendre beszámolunk. Az érintettek demonstrációkkal igyekeztek kivívni a nekik járó fizetésemelést, a kormány pedig ígéretet tett a 32,2 százalékos bérfejlesztésre.

Rövidesen kiderült, hogy a tavaszi egyeztetésekkel ellentétben a pedagógusok fizetése a teljesítményértékelés során csökkenhet. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke – és mások – szerint az Orbán-kormány becsapta a pedagógusokat.

A Népszava a minap rávilágított: a korábbi értesülésekkel ellentétben nem biztos, hogy az intézményvezetőknek lesz érdemi beleszólásuk az általuk irányított intézményben dolgozó pedagógusok fizetésemelésébe.

A friss információik egy iskolaigazgatótól származnak, aki elmondta: a tankerületi központ nemrég egyeztetésre hívta az intézmények vezetőit, de a találkozó végül elmaradt. Rövidesen tájékoztatták az érintetteket, hogy a pedagógusok munkaszerződéseit központilag dolgozzák ki,

az igazgatóknak csupán át kell majd venni a dokumentumokat

– ez mellesleg január 22-ig, hétfőig esedékes.

A lap több kérdést is feltett a Klebelsberg Központnak, amely közölte: tudomásuk szerint a státusztörvénnyel összefüggő részletszabályok kidolgozása egyelőre folyamatban van.

Fontos megjegyezni, hogy a 32,2 százalék a fenntartók számára rendelkezésre álló bértömegre vonatkozik, azaz

nem minden pedagógusnak fog ekkora mértékben emelkedni a fizetése.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2024/01/13/meg-fogsz-lepodni-retvari-bence-leleplezte-ki-all-a-szombati-tanartuntetes-mogott

Valódi Hírek