Ebből mi lesz? Karácsony Gergely után a BKK vezérigazgatója is reagált Lázár vérlázító bejelentésére

Várd ki a végét.

Megírtuk, hogy megszűnik a Budapest-bérlet érvényessége a BKK-n kívüli, állami tulajdonú járatokon, így a budapesti vonatokon, HÉV-eken és az agglomerációs buszjáratok budapesti szakaszán is újabb jegyet kell váltania a budapesti utasoknak – legalábbis ez derült ki Lázár János mai bejelentéséből.

A bejelentésre délután a Facebookon reagált Karácsony Gergely főpolgármester, aki hangsúlyozta, az együttműködés (valamint a jó barátság) alapja a pontos elszámolás.

Kedd este a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója is reagált az eseményekre. Walter Katalin posztját változtatás nélkül közöljük:

Az a célunk, hogy rendeződjön a bizonytalan helyzet, ami a Budapest-bérlet körül előállt, a megváltozott kormányzati álláspont és a főpolgármester iránymutatása alapján erre látunk esélyt.

Pontosabban belelátjuk az esélyt, hogy egy kiszámítható és fenntartható, akár a jelenleginél is bővebb szolgáltatáscsomag szülessen a budapestiek és agglomerációban élők számára.

Mi készen állunk ennek a csomagnak a kidolgozására

– a szakmai tudásunk, az intézményi hátterünk és a felelősségérzetünk is megvan hozzá.

Ahogyan készen állunk arra is, hogy akár regionális közlekedési szervezőként működtessünk egy új, fenntartható integrált rendszert, hasonlóan ahhoz, ami Párizsban, Bécsben, Prágában jól működik. Ezt mindenki, akiben van szándék a magyar utasok korszerű kiszolgálására, ajánlatként, lehetőségként értelmezheti”

– írta.

(BKK – Budapesti Közlekedési Központ / Facebook)

Valódi Hírek