Karácsony Gergely meglepő üzenetet küldött a budapestieket taccsra tévő Lázárnak (+videó)

A pontos elszámolás a jó barátság alapja.

Megírtuk, hogy megszűnik a Budapest-bérlet érvényessége a BKK-n kívüli, állami tulajdonú járatokon, így a budapesti vonatokon, HÉV-eken és az agglomerációs buszjáratok budapesti szakaszán is újabb jegyet kell váltania a budapesti utasoknak.

Lázár Jánosék embertelen terve után kitört a Fidesz-belháború: Vitézy Dávid szedte pontokba, hogy vágná taccsra a közlekedést a Budapest-bérlet megszüntetése.

Kedden délután Karácsony Gergely is reagált Lázár debreceni bejelentésére.

Karácsony Gergely posztját az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„A Budapest-bérletet megvédtük. Reakció Lázár János mai sajtótájékoztatójára:

Egyetlen budapesti sem járhat rosszabbul.

Végrehajtjuk azt a programot, amire 2019-ben felhatalmazást kaptam, és amiben ez szerepel: „Regionális kooperációt kezdeményezünk a megerősített BKK, a MÁV és a Volánbusz között, valamint egységes jegy- és bérletrendszer bevezetéséért fogunk dolgozni Budapesten és az agglomerációban”.

Célom, hogy a budapesti és az agglomerációs közlekedést jobban integráljuk, ennek megoldása nem lehet más, mint hogy a főváros és az állam közösen rendeli meg a közösségi közlekedést.

Helyes, ha a kormány ebben is, és a 14 év alattiak ingyenes utazásában is követi Budapestet.

A tartós barátság alapja a pontos elszámolás: a bevételeken az utasok által megtett kilométerek alapján osztozik Budapest és az állam.

Az elszámolásról szóló tárgyalásokon olyan megoldásra van szükség, ami egyaránt jó az utazóknak, az állami és a fővárosi szolgáltatóknak”

– írta a főpolgármester.

A Facebookon közzétett videóban leszögezte: a minisztérium részéről az elmúlt hónapokban nem érkezett olyan tárgyalási javaslat, mely a bérlet jelenlegi rendszerének a fenntartását szolgálta, csak olyan, ami egyszerre volt rossz Budapestnek és a Fővárosi Önkormányzatnak, ilyen megállapodást pedig Budapest főpolgármestere nem köthet.

Az országos bérletek elfogadása, illetve a Budapest-bérlet megőrzése egy jó irány

– jelentette ki Karácsony, aki reméli, hogy ha rá nem is hallgat a kormány, a saját miniszterére legalább majd fog.

(Karácsony Gergely / Facebook)

Valódi Hírek