Váratlan fordulat: Engedély nélkül újra felállították Menczer Tamásék fakeresztjét

Szokatlan dolgok történtek.

Ismét felállították a keresztet a Nagykovácsi feletti Nagy-Szénás hegyen. Az RTL Híradó információi szerint a fakeresztet péntek este állította fel egy vállalkozó engedély nélkül.

Még tavaly novemberben bontakozott ki a vita a korábban felgyújtott kereszt visszaállításával kapcsolatban Menczer Tamás külügyi államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője és Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park akkori igazgatója között.

A vita tárgyát az képezte, hogy kell-e újból keresztet állítani a Nagy-Szénásra. Menczer megkísérelte volna újraépíteni a keresztet, ám Füri András ezt környezetvédelmi szempontok miatt ellenezte. Mint megírtuk, január elsejével már új igazgatót neveztek ki Füri helyére, az Agrárminisztérium pedig azt közölte: Füri maga kérte a felmentését tavaly.

Az RTL-nek sikerült szóra bírnia a vállalkozót, aki öt asztalos segédletével varázsolta újjá a korábban lerombolt keresztet.

Vitéz Zoltán vállalkozó annak ellenére bérelte fel segédeit, hogy

az építkezésre nem is kapott engedélyt.

„Keresztény ember vagyok. Templomba nem járok egyáltalán, bevallom őszintén, de istenfélő vagyok”

– vallotta be.

A csatorna beszámolójából kiderült az is, hogy Vitéz Zoltán

feljelentette magát a rendőrségen, miután végeztek a munkálatokkal.

„Én polgári engedetlenségből úgy döntöttem, hogy vállalom a büntetőjogi felelősséget, és ezt a keresztet, ha törik, ha szakad, vissza fogom állítani a helyére”

– jelentette ki a vállalkozó.

Füri menesztése után Menczer Tamás Facebook-bejegyzésében tagadta, hogy neki köze lett volna az igazgató leváltásához. Posztjában hozzátette:

„De függetlenül attól, hogy kinek van igaza, ha tudtam volna, hogy beteg, nem kezdtem volna nyilvános vitába vele. Így most a vitánkat félretéve jobbulást kívánok Füri Andrásnak!”

(Menczer Tamás/Facebook)

Kapcsolódó:

Mi történt? Váratlanul kirúgták a nemzeti park igazgatóját, aki beszólt Menczer Tamásnak

Itt az újabb csavar: Mégsem Menczer Tamás hőbörgése miatt rúgták ki a nemzeti park igazgatóját?

 

Valódi Hírek