Kulcsfontosságú döntést hozott az éjjel Orbán: Új vezetőt neveztek ki egy fontos intézménynél

Hivatalos.

Dr. Révész János lesz az új országos kórházi főigazgató – derült ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjét Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor nevezi ki január 1-jei hatállyal.

A frissen kinevezett főigazgató azt a Jenei Zoltánt váltja, akit november 30-i hatállyal menesztettek posztjáról. Mint ismert, rajta kívül két helyettesét is kirúgták az Országos Kórházi Főigazgatóság éléről. A belügyminiszter Szondi Zita általános országos kórházi-főigazgató helyettest bízta meg a főigazgatói poszt betöltésével, ez úgy tűnik csak átmeneti „megoldás” lehetett. De írtunk arról is, hogy Pintér Sándor decemberben 24 kórházigazgató menesztéséről is határozott.

Az információk szerint a kórházak tetemesre duzzadt adóssága miatt küldték el a volt főigazgatót és helyetteseit. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az egyik kormányinfón azt mondta, „nem elfogadható, hogy a kórházak 35 milliárd forintos tartozással kezdik majd a következő évet, a kormány ezért keresi a felelősöket”.

A kórházak adósságával kapcsolatban sorra érkeztek az aggasztó hírek. Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség vezetője szeptemberben arról számolt be, hogy 100 milliárd forintnál is többel tartozhatnak a kórházak a beszállítóiknak, emiatt pedig már több cég is a csőd szélére került.

(telex.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Ez már a vég kezdete? Pintér egyik pillanatról a másikra kivágott 24 kulcsvezetőt

Tovább dagad a botrány: Kiderült, kiket rúgott ki Pintér Sándor a kórházak éléről

 

Valódi Hírek