Elfogyott a türelem: Bármelyik percben kicsavarhatja a hatalmat Orbánék markából az EU

Megunták, hogy mindig keresztbe tesz.

Ahogy azt megírtuk, Orbán Viktort ugyan sikerült kizavarni az Ukrajna EU-s csatlakozásáról szóló szavazás idejére az Európai Parlamentből, azonban az ukránoknak szánt EU-s támogatás szavazásán a teremben tartózkodott, így megvétózta azt a magyar kormányfő.

Ahogy többször is kifejtette: a Magyarországnak szánt támogatásokat félti. Nem, nem a magyar kormány jogállamiságot szétverő intézkedéseitől, hanem attól, hogy az unió esetleg a háborúban álló országot is támogatná.

Az uniós vezetőknek kezd elege lenni abból, hogy a magyar miniszterelnök folyamatosan keresztbe tesz a döntéshozatalnak. Már az is felmerült, hogy felfüggesztik Magyarország szavazati jogát.

Az EU-s támogatásokat Orbán megkerülésével szavaznák meg, úgy, hogy a magyar miniszterelnök semmiképp se blokkolhassa azt – derült ki a két ünnep közti rendelettervezetből.

Húszmilliárd eurós csomagot készítenek elő,

amelyet már február elején odaítélhetnek az oroszok által lerohant országnak. Ehhez olyan hitelezési struktúrát használnának, amelyhez nem szükséges a tagállami vezetők egyhangú döntése.

Február elsején újra előveszik az eredeti, négy évre szóló támogatást, ám ha Orbán megvétózza, jöhet a B terv – szúrta ki a Financial Times.

(hvg.hu nyomán / Nyugati Fény)

 

Valódi Hírek