Új vizekre evez Mészáros Lőrinc? Itt van a luxusjachtozó felcsúti nagyvállalkozó legújabb dobása

Erre várt Orbán.

Miközben 27 milliárd forintos luxusjachtján szeli a habokat Mészáros Lőrinc, legújabb cége zöld utat kapott: az építőipari vállalkozás Talentis International Construction Investments Kft. néven be van jegyezve augusztus 9-e óta – derült ki az mfor.hu friss cikkéből.

A vállalkozás jegyzett tőkéje euróban van, angol neve is arra utal, hogy

a felcsúti milliárdos a nemzetközi piac felé kacsintgat.

A cég mellesleg még július közepén alakult, székhelye a Váci úton van, az ügyvezetője pedig Gombai Gabriella – akinek a nevét már többször láthattuk a Mészáros cégeiről szóló hírek kapcsán.

Az új cég a Talentis Group Zrt. tulajdona, amely Orbán Viktor cimborájának érdekeltsége. Arról egyelőre nincs információ, hogy Mészárosék mit és hol fognak építeni, de az üzletember Horvátországban sokat szokott tevékenykedni – többek között épp egy luxusszállodát épít Opatija közelében.

Emellett júliusi értesülések szerint a Talentis Group Zrt. kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot írt alá az osztrák tulajdonban lévő Lukavac Cement d.o.o. felvásárlásáról. A bosnyák cementgyártó 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a Vijenac mészkőbányában, kiváló pozíciója van a régióban.

A magyar miniszterelnök már évekkel korábban megosztotta: célja, hogy a külföldön befektető magyar vállalkozások hazahozott profitja egyensúlyban legyen a Magyarországon működő külföldi vállalkozások kivitt profitjával.

„Az évtized végére kell vagy kellene elérnünk oda, hogy a külföldön befektető magyar tulajdonú vállalkozások Magyarországra hazahozott profitja elérje azt az összeget, amit az idehaza működő külföldiek kivisznek az országból”

– fogalmazott Orbán.

Talán közeli barátja végre valóra váltja az álmát?

Kapcsolódó cikkek:

Mészáros Lőrinc hirtelen megtörte a csendet: Ezt üzeni a magyaroknak a luxusjachtjáról

BRÉKING: Megszólalt az olaszországi luxusjachtos rongyrázásról Várkonyi Andrea

https://nyugatifeny.hu/2023/08/15/hatalmas-eges-varkonyi-andrea-legyottot-beszelt-meg-egy-ferfival-kinos-magyarazkodas-lett-a-vege

Valódi Hírek