Mi folyik itt? Most derült ki, hogy mire repült rá újfent a Mészáros-légy

Sarka Kata neve is előkerült.

Közbeszerzést írtak ki a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) épületeinek őrzésére, amelyet a két pályázó cég közül egészen „véletlenül” pont a Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozó Valton-Sec Zrt. nyert el. Alulmaradt vetélytársuk az S-System Service Kft.

Az mfor.hu beszámolója szerint a feladatok érintik:

  • a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar épületét (V. kerület, Markó utca)
  • a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának épületét (XIV. kerület, Buzogány utca)
  • a BGE „E” Igazgatósági épületét (XIV. kerület, Buzogány utca)
  • a BGE Pénzügyi és Számviteli Karának kollégiumát (XIV. kerület, Bagolyvár utca)
  • a BGE Központi Könyvtár és Hallgatói Központ épületét (XIV. kerület, Bagolyvár utca).

Azt írták, két évig még egészen biztosan a kormány kedvenc őrző-védő cége fogja a BGE egyéb eseti vagyonvédelmi, létesítményőrzési és rendezvényszervezési feladatait is ellátni, például diplomaosztókon, nemzetközi és hazai konferenciákon, workshopokon, állásbörzéken, nyílt napokon, vagy akár 500 fős rendezvényeken is biztosítani fogják (?) majd a rendet.

A szerződést november 27-én kötötték meg évi nettó 312 ezer forinttal. Az EU kezdeményezésére létrehozott úgynevezett

Integritás Hatóság pedig az elsők között volt, amely közbeszerzés nélkül szerződött velük (sic!)

– mindez csupán az Átlátszó birtokába került dokumentumból derült ki. A cég az Integritás Hatóság elnökét nettó 1,15 millió forintért fuvarozza havonta, ehhez az autót havi nettó 440 ezer forintért bérlik, az üzemanyagköltségeket szintén a hatóság állja.

Korábban a válaszonline.hu számolt be róla 2023 elején, hogy az állami rendezvényeket biztosító Valton-Sec Zrt. meghatározó többsége egy Mészáros ügyvédei által kezelt magántőkealaphoz került. A cég eddigi tulajdonosa 89 százalékban Varga Lajos volt, a maradék 11 százalékban pedig Sarka Kata férje, Bessenyei István.

Mint ismertették, a Valton nettó árbevétele 2021-ben 14 milliárd, 2022-ben már 18 milliárd forint volt. Ennek többsége, 10 milliárd az objektumőrzésből érkezik be, 4 milliárd rendezvények biztosításából,

a nyereségük pedig 2021-ben 1,7 milliárd, 2022-ben 1,8 milliárd forint volt.

Forrás: mfor.hu

Valódi Hírek