Döbbenetes adatok érkeztek: Üresen konghatnak a pénztárcák, észvesztően spórolnak a magyarok

Mutatjuk a felmérés eredményeit!

Sokak kénytelenek meghúzni a nadrágszíjat karácsonykor is,

a luxust pedig egyre kevesebben engedhetik meg maguknak.

Egy szerdán közzétett felmérés eredményei szerint a megkérdezettek majdnem fele legfeljebb 20 000 forintot költ a karácsonyi vacsorára, 16 százalékuk 20 ezer és 30 ezer forint közötti összeget szán erre a célra, 6 százalékuk 30 ezer és 50 ezer forint között, 4 százalékuk több, mint 50 ezer forintot tervez áldozni az ünnepi fogásokra.

A megkérdezettek negyede egy fillért sem költ,

mert vagy vendégségbe megy, vagy nem ő állja a cechet.

A karácsonyi ajándékok esetében is visszafogjuk magunkat: minden negyedik megkérdezett hasznos, a mindennapi életben szükséges ajándékot vesz csak. A magyarok fele pedig mindezt

előre megbeszélt összeghatár alatt oldja meg.

A luxuscikkek is kimaradnak a kosárból, maximum egy-egy csomag jobb kávé kerül a fa alá a többségnél. Saját készítésű ajándékot azonban még mindig kevesen adnak, a válaszolóknak csak 5 százaléka készül erre.

A felmérés adatai nem meglepőek annak fényében, hogy az infláció még mindig Magyarországon a legmagasabb Európában. A sikerpropagandát nem tudták lenyomni az emberek torkán, sőt, ahogy arról írtunk, már az Eurostat is vizsgálódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) infláció-számításának módjáról.

Az elszegényedést pedig nem lehet sokáig véka alá rejteni.

(MTI korrigálva / Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek