Ekkora pácban van Putyin? Megdöbbentő információk szivárogtak ki a frontról

Óriási veszteségeket szenvedett az orosz haderő az értesülések szerint.

Az amerikai hírszerzés szerint az Ukrajnában harcoló 360 ezer fős orosz hadseregből 315 ezren vagy meghaltak a csatatéren, vagy harcképtelenné váltak.

Az információik szerint Vlagyimir Putyin hadereje

közel 90 százalékos veszteséget szenvedett

a háború kezdete óta – ez lehetett az oka, hogy az orosz vezetés rendre próbál mozgósítani tulajdonképpen mindenkit, akit ért. Ezzel összefüggésben még a szabályokon is enyhítettek, így elítélt és idősebb civileket is tudtak toborozni – részletezte a Reuters forrása a minap.

Mint kiderült, az orosz hadsereg 3100 tankkal indult háborúzni, ebből 2200-at már elveszített – a hiányt egy, az 1970-es években gyártott modellel igyekeztek pótolni, de így is

csupán 1300 harckocsijuk maradt a csatatéren.

Az orosz tisztviselők szerint azonban a nyugati becslések a halálos áldozatok számát tekintve erősen eltúlzottak – nem meglepő módon ők úgy vélik, az ukrán veszteségek óriásiak.

Kijiv mellesleg hét lakat alatt őrzi a háborús veszteségekről szóló adatokat, a tisztviselők szerint ugyanis a számok nyilvánosságra hozatala ártalmas is lehet. A New York Times augusztusban amerikai tisztviselőkre hivatkozva 70 ezer ukrán halálos áldozatot említett.

Ukrajna eközben dolgozik azon, hogy teljesítse az Európai Unió feltételeit, és végre

elkezdődhessenek a csatlakozásáról szóló tárgyalások.

Ennek akar Orbán Viktor keresztbe tenni: a magyar kormányfő szerint a tárgyalások megkezdése nem időszerű, ám ezzel többen nem értenek egyet.

Valódi Hírek