Már pereg az óra: Kiderült, Orbán kedvencei mire tehetik rá a mancsukat legközelebb

Hamarosan startol a licit a Svábhegyen fekvő ingatlanért.

A jelek szerint a magyar állam túladna egy, a Svábhegyen fekvő, XII. kerületi Mátyás Király úti ingatlanján – részletezte a minap az mfor.hu, miután a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) tulajdonában lévő épület felkerült az MNV elektronikus aukciós oldalára.

A hirdetmény szerint az érdeklődők december 14-től egy héten át licitálhatnak a Svábhegyi Gyermekkórház egykori nővérszállójára, amelyet

első körben 751,4 millióért kínálnak.

Az ingatlan ugyanakkor komoly felújításra szorul, több helyen levált a vakolat, a penész sem kímélte az épületet, amelynek nyílászárói is sürgős cseréért kiáltanak. Az ott uralkodó állapotokról mellesleg a hirdetményben is szót ejtettek, megjegyezve, hogy a telek közvetlen szomszédságában az elnöki rezidencia kapott helyet.

Évekkel korábban mellesleg szó volt az egykori nővérszálló felújításáról, a cél pedig az volt, hogy valamelyik költségvetési szerv helyet kapjon az ingatlanban – részletezte 2017-ben a 24.hu, ám a jelek szerint a renoválás elmaradhatott.

A Svábhegy az utóbbi időben az egyik kedvenc helyszíne lett a kormányközeli üzletembereknek: a miniszterelnök veje, Tiborcz István is itt nyitotta meg a Botaniq Budai Klubot, amely az angolszász privát körök hagyományait idézi, és amely egy egykoron erdős területre épült.

Kapcsolódó cikk:

Megrázó fotókon Tiborczék súlyos rombolása: Ezt már nem lehet visszafordítani

https://nyugatifeny.hu/2023/09/07/mit-muvel-tiborcz-istvan-kozbeleptek-a-kidoboemberei-miutan-az-ujsagirok-be-akartak-kukkantani-a-privatklubjaba

Valódi Hírek