Mit művel Tiborcz István? Közbeléptek a kidobóemberei, miután az újságírók be akartak kukkantani a privátklubjába

Van valami rejtegetnivaló?

A napokban nyitotta meg kapuit az „angolszász privát klubok hagyományait idézőBotaniq Klubja a Svábhegyen. Az új épületet pedig a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, a BDPST Group működteti. Az épületet nem megközelíthető az átlagember számára, azt csak kívülről lehet megcsodálni, ugyanis egy privát klubról van szó, amelynek tagjait titkos bizottság delegálja.

Az új klub a régi Fonográf Klub helyén nyílt meg, amelyet még 2003-ban zártak be. Az új klubban van étterem, nyújt különböző wellness- és fitneszszolgáltatásokat is és még egy teniszpályát is kapott. A Telex a helyszínre látogatott, hogy fotókat is készítsenek az új klubról, ám

munkatársukat a helyszínen őrködő biztonsági emberek nem igazán fogadták lelkesen,

próbáltak ugyanis útjukat állni. A fotókon viszont jól látható, milyen körülmények fogadják a klubba érkezőket, már aki átjut a szűrőn, és fizet érte, hogy bejuthasson.

A hvg.hu vette észre, hogy Bayer Zsolt, kormánypárti publicista, megmondóember korábban már leírta véleményét a 2003-ban bezárt Fonográfról, ahova szintén csak a tagok juthattak be. Itt Bayer portásként dolgozott, egy korábbi írásában arra is kitért, hogy ide „újgazdag p*csök jártak”. Bayer úgy írt, hogy a „kicsike, kopaszka, virsli ujjú figurák” hozták a „bombázó nőiket is”.

„Újgazdagék teniszezgettek, iszogattak,

a bombázók pedig el-elvitték szegény portásfiút hátra, a szaunák meg az öltözők környékére”

– nosztalgiázott Bayer Zsolt.

A cég közleménye alapján a turizmus.com-on azt írták, hogy a brit „private members club” mintájára létrehozott klub alkalmas lesz a tagok közti tárgyalások lebonyolítására is. A BDPST klaszterigazgatója, Peter Knoll szerint a klub arra vállalkozik majd, hogy „a vendéglátás és a társasági élet egy kimagasló sztenderdjét honosítsa meg Magyarországon”.

A klub, – amelynek már honlapja is elérhető – tagjainak belépési díjat, valamint éves tagdíjat is fizetniük kell, viszont csak azok léphetnek be ide, akiknek a jelentkezését

a titkos felvételi bizottság szavazáson jóváhagyta.

A Botaniq oldaláról az nem derül ki, hogy kik és hogyan szerezhetnek majd tagságot az exkluzív klubba. Viszont Orbán Viktor veje megosztja, hogy cége miként nőtt ekkorára mindössze nyolc év alatt: a „diverzifikált portfólióban” feltűnik a Botaniq Turai Kastély és sok egyéb hotel is, a Gránit Bank, a Diófa Alapkezelő, az Equilor Befektetési Zrt. és a Waberer’s Group is.

Kapcoslódó:

Mit művelnek Tiborczék? Orbán Ráhel férje olyat tett, amire 100 éve nem igazán volt példa Magyarországon

 

Valódi Hírek