Szentkirályi Alexandra táncra perdült örömében, de azonnal elrontották a kedvét

Eltört a mécses.

Megírtuk, hogy pénteken Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter bejelentette: 8 százalék alá, 7,9 százalékra „szorították vissza” az áremelkedés mértékét. Bár a hazai pénzromlási mutató továbbra is messze a legmagasabb egész Európában, ez nem akadálya annak, hogy Orbán Viktorék örömtáncot járjanak.

A diadalittas kormányzati bejelentésekre rácsatlakozva Szenkirályi Alexandra kormányszóvivő folytatta a sort, aki azonnal posztolt az inflációról Facebook-oldalán.

„Tovább faragtuk, már 7,9%-ra csökkent novemberben az infláció”

– tudatta a barkácsszakkörről bejelentkezve a kormányszóvivő.

Mint megírtuk, Róna Péter közgazdász, egyetemi tanár arra hívta fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány hazudik a gazdasági adatokról, amelynek rendkívül veszélyes következményei lehetnek.

A szakember miután ismertette a számítási módszert, arra hívta fel a figyelmet, hogy az állami hivatal által számolt októberi 9,9 százalékos inflációs adat úgy „jön ki”, hogy az energiaárakra vonatkozó értékindexet a KSH belegyúrta a többi 986 termék árindexébe. Így tehát a tényleges infláció 1,092 százalékkal magasabb a számítottnál,

azaz, a helyes szám 11 százalék.

A kormányszóvivő arcátlan bejegyzése alá több mint ezer hozzászólás érkezett. Mutatjuk a legjobb kommenteket:

(Szenkirályi Alexandra/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/12/08/oriasi-bajt-csinaltak-orbanek-boduletes-kovetkezmenyei-lehetnek-a-fidesz-kormany-botranyos-manoverenek

Valódi Hírek