Összedőlt az orbáni kártyavár: Súlyos videó terjed az interneten a Fidesz-kormány módszereiről

Nekik szabad „árulni a hazát”.

Kiderült, a Rogán Antal propagandaminiszter vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda Szlovákiában is reklámozta azt a migráció veszélyeiről szóló videót, amelyet Lengyelországra fókuszálva hirdettek – hívta fel a figyelmet a Szabad Európa.

Még novemberben járta be fizetett hirdetésként az internetet az a különösen nyomasztó videó, amelyben a magyar kormány a lengyel választóknak üzent – vagyis Orbán Viktorszuverén” kormánya beavatkozott más ország belügyeibe, nem először.

A sötét zenei aláfestéssel bíró videóban a következő üzenet hangzik el angolul: „Magyarország megvédi a határait, de Brüsszelből akadékoskodnak”.

Videó:

A lengyel Tygodnik Powszechny arról írt, hogy a hirdetések költségeit Rogán kabinetirodája állta, viszont ezeket nem jelölték meg politikai tartalmú hirdetésként, így nem derül ki, hogy pontosan mennyit is fordítottak erre a célra. A lengyel lap jelezte, amennyiben a Jog és Igazságossága (PiS) valóban elfogadta a Fidesz online kampányát, akkor azzal

kijátszhatták a lengyel választási törvényt.

Forrás: szabadeuropa.hu

Orbánék hasonló fortélyos „technikákat” alkalmaztak a szlovákiai választások idején is, amikor „egészen véletlenül” tömegével jelentek meg Szlovákia déli részén a migránsok, ez pedig Robert Ficónak és a populista pártoknak éppen kapóra jött. A szlovák külügyminisztérium még be is rendelte Magyarország szlovákiai nagykövetét, Balogh Csabát, akit arra szólítottak fel, tolmácsolja a magyar miniszternek Szlovákia fenntartásait

a választási kampányba való beavatkozásával kapcsolatban.

Akkor Szijjártó Péter a kampány során Délkelet-Szlovákiában, majd Délnyugat-Szlovákiában parádézott a Szövetséggel együtt, amikor arra sarkallta a szlovákiai magyarokat, hogy szavazzanak az „egységes magyar pártra”.

A Szabad Európa cikkében hosszasan felsorolják, azokat az eseteket, amikor Orbán Viktorék szuverenitásra háklis kormánya avatkozott bele más országok választásaiba az utóbbi évek során.

  • A szlovák mellett
  • írtak még az ukrán,
  • a francia,
  • a brit,
  • a lengyel,
  • a bosnyák,
  • a szlovén,
  • a macedón,
  • valamint a szerbiai esetekről.

Kapcsolódó:

Itt a bejelentés: Döntöttek Kocsisék, mától lehet rettegni az Orbán-kormány új törvényétől

Közösen tiltakozik az ellenzék négy pártja Kocsisék súlyos törvénye ellen

DK: Magyarország szuverenitását egyedül Orbán Viktor és rendszere fenyegeti

 

Valódi Hírek