Itt a bejelentés: Döntöttek Kocsisék, mától lehet rettegni az Orbán-kormány új törvényétől

Benyújtják a „szuverenitásvédelmi” törvényjavaslatot.

Az atv.hu kedd reggel írt arról magas rangú fideszes források alapján, hogy Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető kedden „biztosan benyújtja” az úgynevezett „szuverenitásvédelmi” törvényjavaslatot a parlamentnek.

„Arra készülünk, hogy

a mai napon benyújtjuk a parlamentnek a törvényjavaslatot”

– tájékoztatta a portált a Fidesz-frakció sajtóosztálya.

Információik szerint „az utolsó simítások” folynak a tervezeten, amelyet a keddi benyújtással az Országgyűlés az őszi ülésszak során meg is tud majd „tárgyalni”. Orbán Viktor miniszterelnök korábban úgy vélte, a tervezet nagy vitákat fog kiváltani. Korábban megírtuk, hogy a tervezet szerint – többek között – például 0-tól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető, aki „a választói akaratot külföldi pénzekkel próbálja befolyásolni”.

Kocsis Máté korábban azt mondta: „azt szeretnék megakadályozni„, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választásokon külföldi pénzekkel próbáljanak meg beavatkozni a választásba. Kilátásba helyezte azt is, amennyiben ez nem sikerül, mert a baloldalon „trükkök százait veti be”, akkor később majd szigorítani is fognak a szabályokon. A frakcióvezető azt is közölte, hogy a „szuverenitásvédelem” alkotmányos garanciát is kap, vagyis alkotmánymódosítás is lesz.

Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán úgy fogalmazott:

„Nézzünk szembe a meztelen igazsággal. A külföldiek kilóra akarták megvenni a leendő magyar kormányt, és vele az országot. Mikroadomány a javából! És voltak politikusok, sőt az egész baloldal ilyen volt, aki ráállt erre.

Ez nem tréfadolog”.

Majd a kormányfő a „hazaárulással” kapcsolatos nézeteit is kifejtette. Úgy vélte, „Magyarország már Soros György adósrabszolgája lenne”, sőt „még az unokáink is azok lennének”.

„Valójában erre szerződtek le a baloldali pártok és vezetőik”

– magyarázta Orbán.

„A jogászok szerint erre az esetre nem vonatkozik a hazaárulás törvényi tényállása. De akkor mire vonatkozik? És mi vonatkozik erre az esetre? Semmi? A pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?”

– vetette fel Orbán, aki azt mondta párja frakcióvezetőjének: „Hajrá, Máté!”

Valódi Hírek