Botrányos lépésre készülhet a háttérben a Fidesz: Orbánék már dörzsölik a tenyerüket

Nem lesz beleszólásunk.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a nagyon szuverén magyar kormány eladni tervez Budapesten egy fél kerületnyi területet egy arab milliárdosnak, hogy Dubaj-stílusú felhőkarcolókat emeljenek a Hősök tere közelében, belerondítva a világörökségi látképbe.

A terv mellett Orbán Viktor parancsára határozottan kiállt Lázár János építési és közlekedési miniszter is.

A folyamatokra rálátó kormányközeli források szerint az elmúlt hónapok során Mohamed Alabbar emirátusi üzletember, a Burdzs Kalifa mögött álló ingatlanfejlesztő minderről személyesen tárgyalt magas rangú magyar kormányzati tisztviselőkkel, és a jelek szerint eredményesen lobbizott: a Népszava információ szerint

kiemelt beruházássá nyilvánítaná a kormány a mini-Dubaj néven hírhedté vált projektet.

Zugló vezetése sürgősséggel utasította el a beruházás ötletét. A másik érintett kerület, a XIII. nem zárkózik el teljesen, de egy korábbi állásfoglalásának megfelelően egy városfejlesztési, urbanisztikai tanulmány elkészítését tekinti előfeltételnek.

Eddig egyikükkel sem történt egyeztetés. Ha valóban kiemelt beruházás lesz a megalomán terv, akkor már végképp nem lesz semmi beleszólásuk a helyieknek, hogy mi épüljön a területükön.

Valódi Hírek