Lehullt a lepel: Az Orbán-kormány kiárusítja egy arab milliárdosnak a főváros egyik fontos területét

A „szuverenitás” jegyében teszik.

Budapest a napokban ünnepelte 150. születésnapját, amely alkalomból mi sem lehetne nagyobb ajándék a fővárosnak, mint eladni egy fél kerültnyi területet egy arab milliárdosnak, hogy Dubaj-stílusú felhőkarcolókat emeljenek a Hősök tere közelében – írta a hvg.hu a Vsquare hírlevele alapján.

A folyamatokra rálátó kormányközeli források szerint az elmúlt hónapok során Mohamed Alabbar emirátusi üzletember, a Burdzs Kalifa mögött álló ingatlanfejlesztő minderről

személyesen tárgyalt magas rangú magyar kormányzati tisztviselőkkel.

Kiderült, az arab milliárdos cége, az Emaar Properties most hivatalosan is licitál a Rákosrendező néven ismert területre, egy hatalmas állami tulajdonban lévő telekre, amelynek közepén egy lepusztult állapotban lévő vasúti pályaudvar található. Az információk szerint az Emaar gyakorlatilag

egy mini-Dubajt valósítana meg Budapest XIV. kerületében

felhőkarcolókkal, irodaházakkal, lakóépületekkel, luxuslakásokkal.

Megjegyezték, a projekt „ékköve” egy 220-240 méter magas felhőkarcoló lenne, amely olyan magas, mint a varsói Kultúra és Tudomány Palotája vagy a Bécsben található Donau City Tower. Budapest legmagasabb épülete jelenleg a nemrég elkészült, 143 méter magas MOL Campus.

„Az Emaar lényegében maga az Egyesült Arab Emirátusok”

– mondta a kormányközeli forrás.

Mint írták, magyar és emirátusi tisztviselők az utóbbi időben igen gyakran találkoztak, leginkább közvetlen befektetésekről és Magyarországnak nyújtott pénzügyi támogatásról tárgyaltak. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jelenleg is értékeli az Emaar ajánlatát, amelyet pár hete Orbán Viktor kormányának kabinetülésén is áttekintettek. A Vsquare megkeresésére az Emaar, az MNV és a magyar kormány nem reagált, a budapesti főpolgármesteri hivatal pedig azt közölte: nincs tudomásuk erről a projektről.

Valódi Hírek