Begurult a MÁV: Hazugságterjesztéssel vádolják Vitézy Dávidot

A cég veszélyben érzi a jó hírnevét.

Felháborodott levélben fordult szerkesztőségünkhöz a MÁV kommunikációs igazgatósága, miután kedden mi is közzétettük Vitézy Dávid írását a vasútközlekedésben kialakult káoszról.

Vitézy két Facebook-bejegyzés alapján azt állította:

olyannyira nincs üzemképes dízel járműve a MÁV-nak,

hogy az újranyitott SzegedSzabadka vonalra Budapest elővárosából vittek el egy motorvonatot.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának szerkesztőségünkhöz eljuttatott – helyesírási hibáktól hemzsegő – levelét változtatás nélkül közöljük. Érdekesség, hogy Vitézy nevét gondosan kerülik az írásban.

Mutatjuk:

„Nem a lajosmizsei Uzsgyik teljesítenek szolgálatot a ma újraindult Szeged-Szabadka vonalon.

Egy facebook-poszt alapján, amellyel kapcsolatban a MÁV-VOLÁN-csoport nem kapott lehetőséget annak cáfolására vagy megerősítésére, ma az Önök orgánumában téves információ jelent meg. E szerint a 142-es, lajosmizsei vasútvonalon kocsihiány miatti zsúfoltság alakult ki, ugyanis a ma újraindult Szeged-Szabadka vasútvonalra innen vezényeltek át járművet.

Ez fake news.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Szeged-Szabadka vonalra egyetlen jármű sem került átvezénylésre a lajosmizsei vonalról. Az ott kialakult átmeneti zsúfoltság oka az, hogy a térségben a közelmúltban több jármű is balesetezett, így az ún. duplaszerelvény helyett kivételesen és ideiglenesen csak egy darab Uzsgyi motorvonat kiállítására volt mód.

A lajosmizsei vonalon – a balesetes járművek kijavítását követően – az eredeti szállítókapacitással közlekednek a vonatok.”

Valódi Hírek