Tovább dagad a botrány: Matolcsyék teljes erőből földbe döngölték Nagy Mártont és Parragh Lászlót

Készítettek nekik egy kezdőknek szóló füzetet.

Az, hogy Matolcsy György és Nagy Márton nincsenek valami jóban, egy ideje tudható. Habár Nagy egykor Matolcsy helyettese volt, az elmúlt hónapokban már rendszeresen üzengettek egymásnak a nyilvánosság előtt is.

A jegybankelnök és Parragh László rossz kapcsolata is ismert már egy ideje.

Most azonban új szintre lépett a kapcsolatuk, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank elkészített egy tanulmányt. Ugyan nem írták le név szerint, kinek szólnak a kutatás megállapításai, egyértelműen a miniszternek és a Kereskedelmi és Iparkamara elnökének címezték az írást. A 10 oldalas füzet címe:

Valóban a monetáris politika a növekedés gátja? Ugyan már! Az adatok teljesen mást mutatnak…

Ebben a jegybank két elemzője, Kuti Zsolt és Baksay Gergely, közérthető nyelven írták le,

miért hibás a kormány gazdasági növekedést erőltető politikája és hogyan okoz ez inflációt.

A gazdaságpolitikai vita arról szól a felek között, hogy a kormány – Nagy Márton miniszterrel az élen – a válságból való kiutat a gazdaság minél gyorsabb felpörgetésében látja, ezért alacsony alapkamatokat szeretne látni, hogy könnyebben jussanak hitelhez a vállalkozások. Ezzel szemben a jegybank arra a klasszikus közgazdasági tényre hívja fel a figyelmet, hogy

a kormány gazdaságélénkítő intézkedései gerjesztik az amúgy is magas inflációt.

A tanulmány közérthetően és ábrákkal magyarázza el, miért rekordmagas az EU-ban a magyar infláció, valamint hogyan járult ehhez hozzá a kormány rossz gazdaságpolitikája. Ha valakit érdekel a tanulmány, >>ITT<< olvashatja el.

Valódi Hírek