Ebből baj lesz: Most jött el a legdurvább pont a kormány nagyhalainak büntetőügyében

A koronatanút hallgatja meg ismét a bíróság.

F. Vivien koronatanút hallgatja meg ismét a bíróság a Schadl–Völner korrupciós botrány büntetőperében. Schadl György, a végrehajtói kar egykori elnöke lábbilincsben érkezett a terembe, várhatóan a nap folyamán, csütörtökön teheti fel kérdéseit egykori bizalmasának, F. Viviennek – részletezte a Blikk.

A koronatanúról már korábban is beszámoltunk, a titkárnő ugyanis asszisztált a védelmi pénzek begyűjtéséhez, sőt maga is beszervezett egy végrehajtót. Miután elfogták Schadlt, a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai órákon belül megjelentek a titkárnő monori lakásánál, és a Központi Nyomozó Főügyészség irodájába szállították. Az ügyészek vesztegetés bűntettében bűnsegédlettel vádolták a nőt, de együttműködés esetén

vádalkut ajánlottak neki.

A jelek szerint beadta a derekát. F. Vivien korábban már többször ellentmondásba került saját vallomásait illetően.

A titkárnő – csakúgy, mint más alkalmakkor – távmeghallgatásban tesz vallomást, mivel nem akar találkozni volt főnökével.

A minap is a Schadl–Völner-ügy került terítékre a bíróságon: S. K. Béla tanút figyelmeztették a tárgyaláson, hogy hamis tanúzásnak számít, ha valaki releváns tényeket elhallgat. Az ügy kapcsán mellesleg már Varga Judit volt igazságügyi miniszter, Süli János volt paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Steiner Attila, jelenlegi energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár neve is felmerült.

Kapcsolódó cikkek:

Ordas balhé: Varga Judit neve is előkerült Schadl bűnügyi perének tárgyalásán

https://nyugatifeny.hu/2023/10/12/nem-vart-fordulat-a-volner-schadl-botranyban-furcsa-dolog-tortent-az-egyik-kulcstanuval 

Valódi Hírek