Ordas balhé: Varga Judit neve is előkerült Schadl bűnügyi perének tárgyalásán

Vajon mi volt az oka a találkozóknak?

Mint írtuk, Schadl György titkárnőjének, F. Vivien koronatanúnak a meghallgatásával folytatódott kedden az ország egyik legnagyobb korrupciós botrányának kivizsgálása.

A Kanál néven lehallgatott F. Vivien maga is megzsarolt és beszervezett egy végrehajtót az évek alatt. A nő mellesleg már az elfogásakor bevallotta, hogy rendre megfordult az Igazságügyi Minisztériumban, ahol Völner Pálnak 2-3 millió forintokat adott át különböző szívességekért cserébe.

A Blikk friss információi szerint Tóth Erzsébet bíró a tárgyaláson megosztotta, hogy az elmúlt hetekben megküldték a koronatanútól lefoglalt asztali naptár digitalizált változatát.

A naptárban 2020 és 2021 között

4 találkozó bejegyzése szerepel Schadl és Varga Judit volt igazságügyi miniszter között.

Papp Gábor, Völner ügyvédje rámutatott, hogy a naptárban szerepel egy Karmelita beírás is. Megjegyezte, ha mindezeket tisztáznák, akkor egy indokkal több lenne Varga tanúkénti beidézésére.

A volt igazságügyi miniszter július 31-én távozott a posztjáról: az egykori tárcavezető ugyanis a Fidesz listájának élén áll majd a 2024-es EP-választáson.

A tárgyalóteremben továbbá a bíróságra augusztusban beérkezett pedrive-okat és telefonokat is bemutatták. A bíró a kamerák előtt bontotta fel a bizonyítékokat tartalmazó, körberagasztott kartonokat. Az eszközök között szerepelt egy olyan adathordozó is, amelyet F. Vivien a bíróság előtt felismert.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/02/tovabb-dagad-a-schadl-volner-botrany-magas-rangu-fideszes-politikusok-is-erintettek-a-vegrehajtoi-kar-pereben

Valódi Hírek