Szorul a hurok: Bíróság előtt felel Orbán volt minisztere a Schadl–Völner-botrány miatt

Váratlan vendég érkezik a tárgyalóterembe.

A bíróság jövő héten, november 9-én fogja meghallgatni Schadl György korrupciós ügyében Süli János volt paksi bővítésért felelős tárca nélküli minisztert – írta a hvg.hu. A bíró tájékoztatása szintén a jövő héten tervezik meghallgatni Steiner Attilát, jelenlegi energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkárt is.

A bíróság hivatalosan F. Vivien koronatanú meghallgatását folytatta volna a csütörtöki tárgyaláson, azonban ő beteg, ezért tárgyalásából eddig csak egy órát tartottak meg.

Az ügyészség megállapította, Schadl György a végrehajtói kar elnökeként több mint 900 milliót keresett azzal, hogy több végrehajtó is fizetett neki pozíciójáért. Schadl tagadja a vádakat és azt állítja, a neki fizető végrehajtók „csak” korábbi kölcsöneiket fizették ki neki irodáik osztalékából. Ő azonban csütörtökön újra megtámadta az eljárást.

Schadl azt közölte, saját számításai alapján az eljárás során ingatlanok, vagyontárgyak, ékszerek és autók formájában

több mint kétmilliárd forintnyi vagyont foglaltak le tőle

annak ellenére is, hogy a vád szerint „csak” 900 millió körüli összeggel adós.

A végrehajtói kar volt elnöke és ügyvédje, Morvai Attila azzal érveltek a bíróságon, hogy

„túlfoglalás történt”.

A bíróság korábban kilátásba helyezte, hogy lefoglalná Schadl hajóját és repülőjét is, viszont most kiderült: a nyár folyamán lefoglaltak tőle egy autót is. A bíró további tájékoztatást nem tudott adni arról, hogy Schadl Mercedese jelenleg hol van, ki őrzi és ki fizeti fenntartásának költségeit.

Valódi Hírek