„Nem akarok meghalni!” – Sokkoló részleteket osztott meg a Nemzetiben történt balesetről a magyar írónő

Megrázó.

Ahogy arról már beszámoltunk, Vidnyánszky Attila társulatának két színésze sérült meg a pénteki Rómeó és Júlia-előadáson. A darabot személyesen a színházigazgató rendezte; a baleset után ő adott ki közleményt a társulat nevében, amelyben azt állította: a baleset érintettjei „a körülményekhez képest” jól vannak.

A baleset során Horváth Lajos Ottó a karjában tartotta Szász Júliát egy kis erkélyen. A színész egyszer csak megszédült, majd

mind a ketten átestek a korláton, és a színpad deszkáira zuhantak.

A történtekről újabb sokkoló részletet osztott meg Facebook-oldalán Bódis Kriszta író, akinek a rokonai ott ültek a nézőtéren, amikor a baleset történt.

„Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek.

Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek v*rtócsában feküdtek, Szász Júlia színésznő jajgatott:

“nem akarok meghalni, élni akarok!”

Mint korábban megírtuk, a színház rendkívüli ülést tartott az elkövetkező napokban, amelyen felmerült a direktor felelőssége, aki az eseményen le is mondott. A társulat szervezeti és működési szabályzatában világosan rögzítették, hogy az igazgató felelőssége a művészeti munka szervezeti, személyi és tárgyi feltételeiről gondoskodni. A hírek szerint ráadásul

Vidnyánszkynak jelezték – ráadásul nem is egyszer –, hogy a díszlet balesetveszélyes.

Valódi Hírek