Kitört a balhé a neves magyar egyetemen: Forrnak az indulatok a népszerű oktató kirúgása után

Egy kirúgott oktató miatt tört ki a balhé.

Mint arról mi is beszámoltunk, kirúgták kedden a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóját, aki tavasszal nem volt hajlandó kivételezni egy befolyásos családból jövő hallgatójával, majd vizsgálatot kezdeményezett a szabályszegés miatt.

Csütörtökre dolgozói fórumot hívtak össze az egyetemen Ádám Zoltán menesztése miatt, amely

parázs hangulatban zajlott

tudta meg a Magyar Hang.

A lap beszámolója szerint a megjelent dolgozók többször vastapssal jelezték, hogy a kirúgott oktató mellett állnak, valamint olyan megjegyzések hangoztak el, mint például „bizalomvesztés történt”, a kirúgás „orwelli feeling”-et idéz, illetve „elviselhetetlen, alpári eljárás” volt az oktató menesztésének folyamata.

A tanárok a Corvinus vezetésének fenti ügyben folytatott kommunikációját is kritizálták. A dolgozók szerint azzal az ürüggyelm, amellyel Ádám Zoltánt elbocsátották,

„az emberek felét alsó hangon ki lehetne rúgni”.

Az indokok közt ugyanis az szerepelt, hogy „nem megfelelően kommunikált a felettesével”.

Az egyetem dolgozói szerint nem ez volt az első hasonlóan felháborító alkalom.

„Békaként főttünk”

– jellemezte a helyzetet egy oktató. Ezzel arra utalt, hogy a vezetőség lassan mindenkivel leszámol, aki nem áll be a sorba.

A Budapesti Corvinus Egyetem volt az első felsőoktatási intézmény, amelyet a kormány alapítványi struktúrába szervezett át, lényegében privatizálta azt. Az átszervezett egyetem kuratóriumának elnöke Hernádi Zsolt Mol-vezérigazgató lett.

A hallgatók biztosan nem jártak jól a „modellváltással”, ugyanis a Corvinus diákjai és oktatói sem mehetnek Erasmus-, illetve Horizon-ösztöndíjjal európai egyetemekre tanulni, ugyanis az intézmény nem tudja garantálni az uniós források célszerű felhasználását.

Valódi Hírek