Kirúgták a Corvinus Egyetem oktatóját, miután nem engedte csalni egy befolyásos család gyerekét a vizsgán

Az alapítványi egyetemek a visszaélések melegágyai.

Kirúgták kedden a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóját, aki tavasszal nem volt hajlandó kivételezni egy befolyásos családból jövő hallgatójával, majd vizsgálatot kezdeményezett a szabályszegés miatt – tudta meg a telex.hu. Tehát magával az oktatóval számoltak le azért, mert jogkövető magatartást tanúsított.

Februárban mi is beszámoltunk arról az ügyről, amikor Ádám Zoltán oktatóhoz először az egyik hallgatójának édesanyja ment be, hogy engedje gyerekét vizsgázni annak ellenére is, hogy nem teljesítette a vizsgázáshoz szükséges kritériumokat. Miután Ádám jelezte neki: ez szabálysértés lenne, így nem tehet kivételt, a nő azzal fenyegette meg, hogy a férje az alapítványba átszervezett Corvinus kuratóriumának egyik tagja, így

„nem lenne jó, ha neki kéne beavatkoznia az ügybe”.

Az oktató ennek ellenére nem engedte vizsgázni a diákot, aki ezért végül „többiektől fizikailag elkülönítve,

egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett (sikeres) vizsgát”.

Ezt persze már más tanárok folytatták le az egyetem vezetésének utasítására.

Augusztusban – információk szerint ezzel az üggyel összefüggésben – lemondott a Corvinus rektora, Takáts Előd.

A Budapesti Corvinus Egyetem volt az első felsőoktatási intézmény, amelyet a kormány alapítványi struktúrába szervezett át, lényegileg privatizálva azt. Az átszervezett egyetem kuratóriumának elnöke Hernádi Zsolt Mol-vezérigazgató lett.

A hallgatók biztosan nem jártak jól a „modellváltással”, ugyanis a Corvinus diákjai és oktatói sem mehetnek Erasmus-, illetve Horizon-ösztöndíjjal európai egyetemekre tanulni, miután az intézmény nem tudja garantálni az uniós források célszerű felhasználását.

A lap megkérdezte a Corvinus egyetemet is, hogy mi szükség volt Ádám Zoltán oktató kirúgására, de nem válaszoltak a kérdésre.

Valódi Hírek