Befuccsolt a Pintér-terv: Tömegével érkeznek a támogató aláírások a fiatalok kezdeményezésére

És még közel sincs a vége!

Megírtuk, hogy október 20-án elindult Magyarország első alternatív, oktatási népszavazása, amelyen már 16 éves kortól elmondhatják az emberek

az oktatás 7 legfontosabb kérdésében a véleményüket.

Az Egységes Diákfront és az aHang célja a kezdeményezéssel, hogy megmutassák a döntéshozóknak, az emberek véleményt akarnak mondani a magyar oktatás helyzetéről. A 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás hétfőn, az online szavazás pedig már pénteken elkezdődött.

Az aHang lapunkhoz küldött szerdai közleménye szerint egyre nagyobb az érdeklődés és a részvétel Magyarország első alternatív népszavazásán. A harmadik nap kezdetére

a szavazók száma már átlépte a 30 ezer főt.

Az alternatív oktatási referendumon több mint 1300 önkéntes dolgozik reggeltől estig az ország számos pontján – mutattak rá.

„Az eddigi részvételi adatok bizonyítják, hogy az emberek igenis véleményt akarnak mondani az oktatás helyzetéről. Nagyon bizakodóak vagyunk a számok tükrében, ez egy komoly visszacsatolás számunkra, azonban fontos, hogy minél többen vegyenek részt az alternatív népszavazáson és buzdítsák erre családtagjaikat, barátaikat és ismerőseiket is”

– így értékelte az elmúlt napok részvételi adatait Szalóki Viktor, az aHang szóvivője. Megjegyezte, hogy mindenkinek meg kell mozdulnia a valódi változások eléréséhez,

a növekvő részvételi adatok ugyanis még több embert tudnak mobilizálni.

Budapest mellett kiemelkedik a szavazók számában Veszprém, Pécs, Szeged és Miskolc is: ezeken a településeken több száz szavazat érkezett két nap alatt. A két szervezet mindent megtesz, hogy minél több helyen biztosítsák – akár új helyszínek megnyitásával – az online mellett a személyes szavazás lehetőségét is. A személyes szavazás helyszínei >>ITT<< érhetők el – olvasható a közleményben.

Az eső ellenére is szép számmal érkeznek a szavazatok, több helyen már sorok is kialakultak a sátrak előtt – fűzték hozzá.

Online, applikáción és böngészőn keresztül már több mint 22 ezren szavaztak, amíg személyesen,

a szavazósátrakban 8 ezernél is többen voksoltak a hét kérdésben

– részletezték.

Kedden már kétszer annyian szavaztak személyesen, mint az első napon, hétfőn. Az alternatív népszavazás költségei körülbelül 15 millió forintra rúgnak, amit magánadományokból adtak össze a magyar állampolgárok – írták.

Mindeközben a közmédia és a kormánypárti sajtó még említés sem tett az alternatív népszavazásról, viszont tudósítottak az iskolai Országos Haditorna Verseny vármegyei fordulóiról és egy New Jersey-i iskolabusz tragédiáról is – fogalmazott az aHang.

Az Orbán-rendszer mindent megtett, hogy elnémítsa az oktatás megreformálásáért küzdőket:

elvette a pedagógusok sztrájkjogát, tanárokat rúgtak ki, bevezették a státusztörvényt, bejelentettek egy tervezetet, amely ellehetetlenítené a szakszervezeteket, és kivétel nélkül elutasítottak minden oktatással kapcsolatos népszavazási kérdést – emlékeztettek.

Az Egységes Diákfront és az aHang ezután döntött úgy, ha a kormány nem akar valódi párbeszédet folytatni az oktatásról, és ha nem meri megkérdezni az emberek véleményét, akkor e két szervezet megteszi – számos partnerének támogatásával.

Az első alternatív népszavazáson október 30-ig lehet szavazni.

A hét kérdésben online és személyesen is lehet voksolni, erről minden információ elérhető a 7IGEN.hu oldalon – áll a közleményben.

Valódi Hírek