Fotókkal: Újabb meglepő húzásról számolt be a Magyar Honvédség – rengeteg fiatalt sikerült ezzel elcsábítaniuk

Sokan jelentkeztek, és mindenki a dobogóra kerülésért küzdött.

Csaknem 260 iskolából összesen 340 csapat, 1000-nél több diák vett részt az idei Országos Haditorna Verseny (OVH) őszi vármegyei fordulóin. A legjobbak jövő tavasszal mérhetik össze rátermettségüket és tudásukat az országos döntőben – közölte a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kedden a közösségi oldalán.

Mint írták, immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a tárca a versenyt. Az idei első vármegyei fordulót szeptember 14-én Zalaszabaron Böröndi Gábor vezérkari főnök nyitotta meg. Azóta minden vármegyében és Budapesten is lezajlottak a regionális versenyek, több helyen is rekordszámú nevezéssel – osztották meg a részleteket.

Hozzátették, a legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében álltak rajthoz: itt 28 csapat vett részt a megmérettetésen. A közlemény szerint sok olyan középiskolás is jelentkezett, aki

személyes élményt akart szerezni és így többet megtudni a katonaságról.

A kadétok is hasznos információkat kaptak az úgynevezett Acélkocka altisztképzésről és a honvédtisztképzésről – jegyezték meg. A parancsnokság szerint

több fiatalnak megjött a kedve a „katonaléthez” a feladatok sikeres teljesítése során.

Az OVH utolsó fordulója izgalmasan telt: a diákok mindvégig keményen, sőt egy-egy kisebb sérüléssel küzdöttek a dobogó legfelső fokáért – írták a Facebookon.

(MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság/Facebook)

Valódi Hírek