Itt van Orbán „nagy” bejelentése: 80 főnek teljes egészében kifizetik a tanulmányáit

Hát persze, hogy egyikük sem magyar.

Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalást folytatott Irakli Garibasvili georgiai miniszterelnökkel szerdán Tbilisziben – tájékoztatta a nyilvánosságot Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Megállapította: a politikai kapcsolatokat erősíti, hogy mindkét ország vezetése hasonló elveket vall, „fontosnak tartja a hagyományos nemzeti, keresztény értékek megőrzését és képviseletét„.

Orbánék célja, hogy az utóbbi években kialakított kiváló magyar-georgiai politikai kapcsolatokat felhasználva és kiegészítve, a kereskedelem és gazdaság területén is hasonlóan eredményes együttműködést folytasson Georgiával – hangzott el a találkozón.

A magyar kormány úgy tudja, Georgiában már most is jelentős magyar cégek vannak jelen, és a magyar befektetőket szívesen, nagy bizalommal fogadják. Az agráripari együttműködésben különösen nagy potenciál rejtőzik – állapították meg.

Szóba került, hogy Magyarország évente 80 ösztöndíjat ajánl fel georgiai hallgatóknak a Stipendium Hungaricum program keretében – ismertette Havasi Bertalan.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy október 11-én és 12-én a magyar kormány közös kormányülést tart a grúz kormánnyal.

A találkozó előtt még azt közölte Havasi Bertalan, hogy a tárgyalásokon a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése mellett kiemelt téma lesz a „Zöld Energiafolyosó – Black Sea Submarine Cable” projekt is, ennek lényege, hogy magyar–román–georgiai–azeri együttműködés révén a jövőben lehetővé válik azeri zöld energia Magyarországra szállítása.

Úgy tűnik,

erről egyelőre nem sikerült megállapodni.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek