Ebből még komoly balhé lesz: Bekérethetik a pozsonyi magyar nagykövetet Szijjártóék kirohanása miatt

A külgazdasági és külügyminiszter viselkedésével elrúgta a pöttyöst.

Mint írtuk, Szijjártó Pétert komolyan felheccelték a hétvégén: a külgazdasági és külügyminiszter dühös Facebook-posztba vette védelmébe Tibor Gašpart, a Smer választási listáján induló szlovák politikust – akit mellesleg korrupciós bűnök gyanújával őrizetbe vettek hazájában.

Bár Gašpar jelenleg szabadlábon van, 8 EP-képviselő is jelezte a magyar miniszternek, hogy elutasítják a szlovák rendőrséggel kapcsolatos kijelentései. Ivan Štefanec EP-képviselő arra is emlékeztette Szijjártót, hogy a demokratikus országokban a politika nem avatkozik be a rendőrség munkájába.

A SaS (Szabadság és Szolidaritás) szerdai sajtótájékoztatóján közölte, Szijjártó Péter a Smer szóvivőjeként viselkedik. Emellett Szijjártó Péternek nincsenek a birtokában a Tibor Gašpar ügyével kapcsolatos információk, így

nincs is semmi dolga ezzel az üggyel

– emelte ki Juraj Droba, az SaS külpolitikai szakértője.

Hozzátette: nyilvánvalóan a Smer és a Fidesz szorosan együttműködik, bár kérdéses, mit ígért az előbbi Orbán Viktoréknak. Mindenesetre az ügy sokat elmond Orbán rezsimjéről a szlovák szakértő szerint. Megosztotta, felszólította a szlovák külügyminisztériumot, hogy

kéresse be a pozsonyi nagykövetet.

Mellesleg a SaS Menczer Tamás hétvégi nyilatkozatát is elítélte. A Fidesz politikusa közösségi oldalán ugyanis azt írta Szijjártó posztja után:

„Hirtelen szlovák oldalon azok is érzékenyek lettek a » belügyekre«, akik egyébként örömmel foglalkoznak más országok, például Magyarország belügyeivel.

Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk.

Mi a lólábbal foglalkozunk.

Ami kilóg.

Ordítóan kilóg.”

(via napunk.dennikn.sk)

Valódi Hírek