Iszonyúan felheccelték Szijjártót a hétvégére: Váratlanul elkezdte mentegetni kedvenc politikusait

Pedig az illetőket komoly bűncselekményekkel vádolják.

„Világszerte hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel felvállaltan szembehelyezkedő, a nemzeti érdekeket bátran képviselő politikusokkal szemben”

– ez és ehhez hasonló gondolatok jártak Szijjártó Péter fejében a hétvégén.

A külgazdasági és külügyminiszter szombati Facebook-posztjában úgy fogalmazott:

„Az Egyesült Államokban újabb vádemeléssel próbálják ellehetetleníteni a következő elnökválasztás legesélyesebb indulóját, Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát, Bosznia-Hercegovinában pedig vádat emeltek a szerb közösség demokratikusan megválasztott vezetőjével szemben.

A nemzetközi liberális mainstream semmilyen durva beavatkozástól, rendőrségi, bírósági eszközök bevetésétől sem riad vissza, ha veszélyben érzi a hatalmát. Félnek a népakarattól, mint a tűztől.

Na de miért nem szólal meg ilyenkor a Transparency International, az Amnesty, a Helsinki Bizottság …..? Nyilván azért, mert ők a nemzetközi liberális mainstream fizetési listáin vannak!”

A tárcavezető kifakadásában elfelejtette megemlíteni, hogy például Milorad Dodik boszniai politikus ellen azért emeltek vádat, mert többször is kijelentette: az ország államként működésképtelen, és a boszniai Szerb Köztársaságnak függetlenné kell válnia. Felvetése szembemegy az ország berendezkedését meghatározó daytoni békeszerződéssel – emlékeztetett a hvg.hu.

Mellesleg a Dodik nagyon jó viszonyt ápol Orbán Viktorral, nemrég együtt kirándulgattak Banja Luka közelében.

Szlovákiában Tibor Gaspar került őrizetbe: ő Robert Fico volt kormányfő pártjának listáján várta a választásokat. Az értesülések szerint a letartóztatás hátterében korrupciós ügy áll.

Az USA-ban pedig Donald Trump ügye borzolja a kedélyeket: a volt elnököt többek között csalással és összeesküvéssel vádolják, de azt is a nyakába akasztották, hogy megpróbálta az alkotmányt és a demokráciát aláásni az óceán túloldalán.

Láthatóan ezek az ügyek nem hagyják nyugodni a külgazdasági és külügyminisztert a hétvégén.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek