Mi történt? Vizsgálatot rendeltek el Kósa Lajos barátjának bányája ügyében

Megnézik, mennyi kárt okozott a recski sárlavina.

Az MR Közösségi Lakásalap közleményt adott ki a június 8-ai recski sárlavinával kapcsolatban, amelyben többek között arról írtak, hogy a Kormány 1269/2023. (VII.10.) számú határozata értelmében megkezdték a munkát a Recsk nagyközségben 2023. június 8-án rendkívüli időjárás következtében károsodott lakóingatlanok helyzetének rendezésére.

Az MR Közösségi Lakásalap megvizsgálja az érintett ingatlanok hosszútávú használhatóságát és lakhatóságát. Nincsenek sablonmegoldások, minden családnak, minden háznak saját története van, különböző jogi és műszaki problémákkal – írták.

Hozzátették: az MR Közösségi Lakásalap szakmai erőforrásaira alapozva, küldetése alapján a biztonságos és fenntartható lakhatás feltételeinek megteremtését tűzte célul. Az MR Közösségi Lakásalap a településen mobil Jelenlét Pontot hoz létre a személyes egyeztetésre és ügyintézésre, az egyéni élethelyzetre szabott lehetséges lakhatási megoldások felmérésére.

A Kormány határozata értelmében az MR Közösségi Lakásalap egyeztet és együttműködik az önkormányzattal és a határozatban kijelölt szervezetekkel. A részleteket tartalmazó támogatói okiratot megalapozó, diagnózison alapuló szakmai program jelenleg az előkészítés szakaszában van, az érintettek részére nyújtható, célzott – nem pénzbeli – segítségnyújtás biztosítása érdekében – közölték.

A Karitatív törvény értelmében 2022. januárjában az MR Közösségi Lakásalap Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság kezelésébe és tulajdonába került mintegy 4000 lakott ingatlan, amelyekben a korábbi Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők laknak az elődszervezetekkel kötött bérleti szerződések értelmében. Ezen felül 2400 üres ingatlan is a Társasághoz került. Az ingatlanok az ország közel 1400 településén szétszórva találhatóak, az ingatlanok döntő többsége, közel háromnegyede lakóház, mindössze negyede társasházi vagy szövetkezeti lakás.

Az MR Közösségi Lakásalap feladata, hogy az ingatlanokat az alapító karitatív szervezetek értékeit követve, társadalmi célokat szem előtt tartva, közösségi lakhatás számára hasznosítsa, illetve az átlag alatti műszaki állapotú ingatlanállományt konszolidálja.

(mrkl.hu / MTI nyomán)

Kapcsolódó:

Váratlan fordulat: Nyomozást rendelt el az ügyészség a recski sárlavina ügyében

Brutális sárlavina lepte el a felhőszakadás után a recski bánya melletti házakat

https://nyugatifeny.hu/2023/03/17/hatalmas-balhe-heves-varmegyeben-a-lakohazak-szomszedsagaban-nyilik-a-fideszes-gigabanya

Valódi Hírek