Váratlan fordulat: Felveszi a kesztyűt Soroksár polgármestere az Orbán-kormány vegyianyag-elosztója ellen

Petíciót indítanak az ügyben.

Mint ismert, Kína Európába szánt vegyianyag-termelésének döntő részét Magyarországon akarja megvalósítani, az itt létrehozott elosztóközpontokból látnák el egész Európa akkumulátorgyárait, és más ipari létesítményeket. Mindezt pedig a kormányzat Rogán Antal vezényletével végre is hajtaná Soroksáron.

Az ügyből hatalmas botrány lett. A DK külön sajtótájékoztatót tartott az ügyben, és hangsúlyozták, minden eszközzel küzdeni fognak ez ellen a beruházás ellen, amely a külföldi érdekeket szolgálja, veszélyezteti a helyi lakosság egészségét, életét, vízkészletét és az ingatlanjainak az értékét.

Szerdán pedig megtartották a Fővárosi Közgyűlés ülését, viszont a szokott napirendet felülírta a soroksári vegyianyag-elosztó ügye. Az ülésen még a fideszes politikusok is egyként tiltakoztak a beruházás ellen, és megszavazták Karácsony Gergely főpolgármester véderdővel kapcsolatos javaslatát. A képviselők rögzítették: nem kérnek a vegyianyag-elosztóból.

A település polgármestere közölte: amíg ő Soroksár polgármestere, addig ez a beruházás nem fog megvalósulni. Bese Ferenc most egy újabb Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy petíciót indítanak vegyianyag-elosztóközpont ügyében.

A polgármester bejegyzését alább közöljük:

„‼️ Önkormányzati petíciót indítunk a vegyianyag-elosztóközpont ügyében!

👉🏻 Az elmúlt napok történéseinek fényében arra a döntésre jutottam, hogy aláírásgyűjtést indítunk, amelynek célja hogy kifejezzük:

Nem szeretnénk, hogy vegyianyag-elosztóközpont létesüljön Soroksáron!

Arra szeretném kérni az országos pártokat és politikai szereplőket, hogy tegyék félre nézetbeli különbségeiket, ne politikai haszonszerzés céljára használják a kialakult helyzetet.

Itt az idő, hogy csatlakozzanak petíciónkhoz és egységesen álljunk ki a Soroksáriak érdekei mellett!

Éppen ezért, a Frakcióvezetőkkel egyeztetve jövő héten rendkívüli testületi ülést tartunk a témában.

Továbbá azt kérném minden kedves soroksári lakostól, aki hozzám hasonlóan szeretné elkerülni az elosztóközpont létesítését, hogy

jelentkezzen a [email protected] e-mail címen és segítsen az aláírásgyűjtésben!

✏️ A petíciót egyelőre a Grassalkovich u. 130. portáján lesz lehetőség aláírni, de később meghirdetünk más helyszíneket is.

Hamarosan jelentkezem a fejleményekkel!”

(Bese Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek