A DK bejelentette: Minden eszközzel küzdeni fognak a Soroksárra tervezett kínai elosztóüzem ellen (+videó)

Szerintük külföldi érdekeket szolgál az Orbán-kormány terve.

Megírtuk, hogy vasúton szállítaná Kína Magyarországra az Európába szánt vegyianyag-termelésének döntő részét, hogy az itt létrehozott elosztóközpontokból lássák el az európai akkumulátorgyárakat és egyéb ipari üzemeket.

A budapestiek a sajtóból értesültek a kormány legújabb tervéről, amely szerint 2 millió konténert akarnak szállítani Soroksárra egy logisztikai központba – mondta Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője a Bősz Anettel, a DK főpolgármester-helyettesével tartott közös sajtótájékoztatóján szerdán.

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a legnagyobb probléma az üggyel kapcsolatban, hogy magyar kormány korábban még nem készített elő ilyen tervet, amely ilyen szinten veszélyeztetné a helyi lakosság egészségét, életét, vízkészletét és az ingatlanjainak az értékét.

„A Demokratikus Koalíció minden eszközzel küzdeni fog ez ellen a szörnyű beruházás ellen,

amely egyfelől külföldi érdekeket szolgál, másrészt meg a magyar milliárdosoknak, a NER-közeli lovagoknak segíti az újabb meggazdagodását”

– hangsúlyozta Szaniszló Sándor, kiemelve: ez ellen az elosztóközpont ellen, – amely nyilvánvalóan az akkumulátorgyárakat segítené ki – a DK minden szinten küzdeni fog.

A sajtótájékoztatón megjelent Bányai Amir, Soroksár önkormányzati képviselője is, aki elmondta: a soroksáriaknak joguk van ahhoz, hogy a kormány ne a hátuk mögött döntsön az egészségükhöz való jogukról.

„Képviselőként nekem

kötelességem, hogy keresztbe feküdjek ennek a gyilkos tervnek”

– fogalmazott, hozzátéve, kezdeményezni fogja az önkormányzatnál egy rendkívüli ülés összehívását, valamint egy helyi népszavazási kezdeményezést is el fog indítani az ügyben.

Bősz Anett elmondta: a jelenleg regnáló magyar kormánynak semmit nem jelent a magyar polgárok egészsége, és semmit nem jelent a magyar polgárok szabadsága.

Az üggyel párhuzamosan megemlítette a védőnői hálózatok államosítását is, amely a legfiatalabb honfitársainkat, a legvédtelenebb fiatal családokat hozza szorult helyzetbe. Teljesen bizonytalanná vált az egészségügyi ellátás azon lába, amely a legkisebbeket érinti – mutatott rá.

„Budapesten nem hagyjuk, hogy a védőnői ellátás akár csak bizonytalanná váljon, vagy ellehetetlenüljön. Ezért garanciát tudunk vállalni a Demokratikus Koalíció politikai közösségével”

– jelentette ki Bősz Anett, hozzátéve, Dobrev Klára szociáldemokrata árnyékkormánya elkötelezett abban, hogy minden magyar polgárnak ugyanazt a stabil egészségügyi ellátást tudják biztosítani. Ez egy európai országban alapkövetelmény – hívta fel a figyelmet.

Videó:

(Bősz Anett/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/06/27/kiszivargott-orbanek-legnagyobb-titkos-terve-rogan-antal-kezebe-kerulhet-az-iranyitas

Valódi Hírek