Orbán kormánybiztosa bejelentette: Egyre többet ér az emberek pénze, világraszóló sikereket értek el (+videó)

Nagyon büszke rá, mennyien dolgoznak.

A statisztikai adatok is azt mutatják, hogy elérhető év végére az egy számjegyű infláció – vélekedett György László kormánybiztos szerdán az M1 aktuális csatornán.

A Makronóm Intézet gazdasági előrejelzése alapján a kormánybiztos kijelentette: a kormány „inflációcsökkentő” intézkedéseinek hatására negyedév alatt 5-13 százalékkal csökkent (?) az alapélelmiszerek ára.

A kormánybiztos azt is mondta: az intézet elemzése szerint Magyarország idén elkerülheti a recessziót,

jövőre pedig visszatérhet „a növekedési pályára a gazdaság”.

György László elmondta: a kormány a vállalkozókkal együtt „azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság idén megismételje tavalyi teljesítményét”.

Jelezte: vannak olyan szektorok, amelyek jól teljesítenek és húzzák a gazdaságot, mint például a járműgyártás, ugyanakkor

az élelmiszeripar termékei iránt visszaesett a kereslet.

A kormánybiztos hozzátette: a feladat nem egyszerű, az elemzők többsége is úgy látja, hogy „Európa a szankciók elhibázott részével kiárazza magát” a világpiacokról és saját piacairól is. Példaként említette egyebek mellett, hogy 2021-ben Európa összesen 700 milliárd eurót költött energiára – földgázra, kőolajra és szénre –, 2022-ben pedig már 1800 milliárd eurót.

A kormánybiztos kitért arra, hogy a foglalkoztatottság „rekordszinten van Magyarországon”, több mint 4,7 millióan dolgoznak, ami a koronavírus-válság előtti szintet is meghaladja, a 2010-es adatnál pedig 900 ezerrel több.

„Az előrejelzés szerint a munkanélküliségi ráta 4 százalék alatt marad,

aki szeretne dolgozni, az talál munkát”

– jelentette ki.

A bérek alakulásáról szólva a kormánybiztos közölte: a tavalyi harmadik negyedév végéig az OECD-országok közül „egyedül Magyarországon volt reálbér-növekedés, ezután viszont csökkentek a hazai reálbérek”.

„Most már azt tapasztalhatjuk, hogy nem ér kevesebbet a pénzünk a boltban, és ez így lesz az előttünk álló időszakban is”

– fogalmazott a kormánybiztos.

„A várakozások szerint január 1-jétől a magyar dolgozók az előző 12 évhez hasonlóan

ismét azt tapasztalhatják majd, hogy folyamatosan többet ér a pénzük”

– hangoztatta a kormánybiztos.

Videó:

Kapcsolódó:

FRISS: Matolcsyék bejelentették a hónap legrosszabb hírét

Nincs vége: Újabb borzasztó számokat közölt az állami hivatal a drágulásról

Sokkoló számok érkeztek: Elfogyott az emberek pénze, köddé váltak a lakossági megtakarítások

 

Valódi Hírek