Nagyon kiakadt Schobert Norbi: Úgy érzi, minden egyre rosszabb – de már látja a kiutat

Kiderült, mire készül.

Május elején derült ki, hogy Schobert Norbiékat közel 40 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), ugyanis megállapításuk szerint Norbiék félrevezették a fogyasztókat.

Ezt követően a fitneszguru többször beszélt arról, hogy visszavonul,

mert már nagyon elege van.

Norbival legutóbb az Index készített interjút, amiben az edző hangsúlyozta:

jó ideje már nem rajong a szereplésekért.

A fitenszguru elmondta a portálnak, hogy azért választotta „ezt” a szakmát, mert 7-15 éves kora között rengetegen bántották a túlsúlya miatt. A testalkatán pedig egy különleges, szénhidrátcsökkentett étrenddel, az „űrhajós diétával”, illetve sok mozgással tudott változtatni.

Kiemelte, hogy általában

reggelente és este járt futni, mert ha meglátták volna a helyiek, akkor biztosan jól elverik.

A módszer elmondása szerint annyira bevált, hogy a következő tanévet olyan nagy „átváltozással” kezdte, hogy a tanárai és az osztálytársai alig ismerték meg.

Ezután a sport a mindennapjai részévé vált, sőt, még a pályáját is ezen a vonalon képzelte el: először katona akart lenni, de egy gerincsérülés miatt erről az álmáról le kellett tennie, majd végül rendőrnek állt,

ebben az időszakban ismerkedett meg az aerobikkal.

Elmondta, hogy már a főiskola alatt is tartott aerobikórákat, hamarosan pedig oktatóként több pénzt keresett, mint rendőrként, és ez kellően motiváló volt neki ahhoz, hogy levegye a rendőregyenruhát, és főállású edzőnek álljon.

Ezután Norbi üzlete valósággal berobbant: kazettákat, DVD-ket adott el, illetve leszerződött egy ételfutár-szolgálattal is, amely a Norbi Update diétás menüt kezdték el forgalmazni.

Naponta 10 ezer megrendelésük érkezett.

Azóta a GVH többször is lecsapott a fitneszvezér cégére. Először 2008-ban, ugyanis Norbiék 95 százalékban szénhidrátmentesnek reklámozták azt a lisztet, amelyből a Norbi Update kenyér készült.

A versenyhivatal megállapította, hogy ez félrevezető volt, így többmilliós büntetés mellett arra kötelezték őket, hogy ne szénhidrátmentesnek hazudják, hanem szénhidrátcsökkentettnek nevezzék a terméket.

Ezt követően nagyon megnehezedett a Schobert család élete: a sok negatív kritika után csökkent a kereslet a termékeik iránt, így hát cselekedniük kellett:

Ekkor azt mondtam Norbinak, hogy vagy eladjuk az egészet és elköltözünk, vagy tizenkilencre húzunk lapot”

– mesélte Rubint Réka, majd hozzátette: az utóbbi mellett döntöttek, így hát

ingyen tartottak aerobikórákat, hogy ezzel is népszerűsítsék a termékeiket.

A fitneszpápa ezután klinikai vizsgálatoknak vetette alá a termékeit: Pados Gyula főorvos megállapította, hogy az újszerű étrend ajánlható cukorbetegeknek is és valóban, hat nap alatt közel három és fél kilót lehet fogyni a termékektől. Legalábbis annak a 80 betegnek az esetében így történt, akiket Norbiék bevontak a kutatásba.

Kiemelte, hogy ezt akkor elfogadta a versenyhivatal, innen pedig szárnyalásba kezdett a vállalkozása: 2013-ban megalakult a Norbi Update Low Carb, aminek 94,3 milliós nyeresége volt már az első év végén, azonban ez még „csonka” év volt.

A siker igazi ízét 2014-ben érezhették meg, ekkor ugyanis 156 millió forintot zsebeltek be.

A csúcson 106 boltjuk működött: néhány még külföldön is, Szlovákiában és Romániában.

A vízválasztó év 2015 volt, ugyanis ekkor tőzsdére vitték a Norbi Update Lowcarb céget, ekkor Norbiék brutális veszteséget szenvedtek el, mintegy 344 millió forinttól kellett búcsúzniuk.

Úgy látta, hogy a helyzet nem fenntartható, ezért a finteszpápa cselekedett: kivezette a vállalkozását a tőzsdéről, és zrt.-vé alakította át, így ebben az évben már 102 millió forintos nyereséget vágott zsebre.

Az Index megkérdezték Norbit, hogy igazak-e a pletykák a 200 milliós adósságáról. A fitneszguru elmondta, hogy alapvetően hatalmas veszteséggel zárták a tavalyi évet, illetve a versenyhivatal 40+23 milliós büntetésével valóban 200 millió forint körül mozog a cég adóssága.

Kiemelte, hogy innen már lehetetlen felállni.

„Az egész életem egy hullámvasút, amikor azt hiszem, hogy nem lehet rosszabb, az élet mindig rám cáfol. De mindig felkapaszkodom a kút falán”

mondta, majd hozzátette: még mindig annak a kövér gyereknek érzi magát, akit csúfoltak az osztálytársai.

A fitneszpápa beszélt a terveiről is: a jövőt Rékában és a gyermekeikben látja, őket szeretné támogatni az „üzletfejlesztésben”, ám a kommunikációból nem fogja kivenni a részét, inkább marad a háttérben, illetve szeptembertől a korosztályának tart majd aerobikórákat.

Valódi Hírek