Megszólalt Náray Tamás a Libri-ügyben: Nagyon keményen vissza kellett fognia az indulatait

Egyelőre higgadtan kezeli a helyzetet.

Megírtuk, hogy a kormány közeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Libri Csoport többségi tulajdonosa lett. Az ügy kapcsán a Spanyolországban élő, divattervező, író Náray Tamás is megszólalt a hang.hu-nak.

Náray szerinte neki gyakorlatilag ehhez nincs köze, hiszen véleménye szerint egy üzleti tranzakció jött létre. Az pedig, hogy ki a tulajdonos szintén nem tartozik rá.

„Sajnálatos módon emiatt viszont engem a közvélemény folyamatos nyomás alá helyez. Nem kívánom megkerülni a kérdést, de szeretném világossá tenni, hogy véleményem szerint az én dolgom nem az, hogy állást foglaljak egy üzleti tranzakcióról

– méghozzá aktuálpolitikai optikán keresztül –, hanem az, hogy megfelelő könyveket írjak, mely feladatom ellátásához eddig is minden támogatást megkaptam a kiadómtól, s tekintettel arra, hogy ezek a kiváló szakemberek továbbra is a kiadó hírnevét öregbítik, bízom abban, hogy ez a jövőben is így lesz”

– fogalmazott.

Azt is mondta, hogy egyelőre nem bocsátkozik jóslatokba. Higgadtan kezeli a helyzetet, és megpróbál nem indulatokkal reagálni.

„Most egy olyan bálban vagyok megtáncoltatva, ahová el sem mentem,

és soha nem is akartam volna elmenni. Az, hogy emberi jogi kérdésekben, jelesül az állampolgárok bármilyen szempontok szerinti rangsorolása ellen szót emelek magánemberként, vagy négyévente hova teszem az ikszet”

– mondta.

Valódi Hírek